Țânțarii le creează un mare disconfort gugulanilor și cu toate astea primarul Felix Borcean ține la banii comunității, spunând în ședința de lucru a Consiliului Local din luna iunie că, până nu va găsi o variantă mai ieftină și eficientă, nu va aproba nici o campanie de dezinsecție.
Un membru PSD, care nu lipsește de la nicio ședință de Consiliu Local, i-a adresat întrebarea primarului, și anume dacă mai rezistă din cauza țânțarilor, mai ales în cartierul Pipirig, unde sunt vecini și ce măsuri va lua împotriva țânțarilor.
Felix Borcean i-a răspuns că în cartierul Pipirig nu se va scăpa niciodată de țânțari, însuși numele cartierului, „Pipirig” (plantă erbacee care crește în mediu umed), te duce cu gândul la acest lucru. „Când am desfășurat campania de dezinsecție anul trecut, așa cum s-a procedat în fiecare an, ați sărit că este scumpă și ineficientă și că aruncăm banii pe fereastră. Acum, ce să spun, căutăm alte metode mai ieftine, nu cu elicopterul, însă întotdeauna vor exista țânțari, nea Matei”, a precizat primarul Felix Borcean.
Campaniile de dezinsecție, la scară generală, au început în Caransebeș în 2013, întotdeauna în luna august municipalitatea plătind de la bugetul local peste 100.000 de lei pentru a scăpa populaţia de ţânţari şi alte dăunătoare. Erau vizate 1.200 de hectare de teren din intravilanul localităţii. Dacă gugulanii mai ales de la blocuri spuneau că este benefică, crescătorii de albine din Caransebeş nu au fost niciodată de acord cu campania de dezinsecţie, acuzând faptul că substanţa folosită distruge familiile de albine.