Caransebeșenii pot spera la un punct de lucru al Casei de Pensii și în „Patria Gugulanilor“

După repetate solicitări și interpelări făcute în Parlament de senatorul PNL Marcel Vela și la Ministerul Muncii de primarul PNL Felix Borcean, se pare că reprezentanții guvernamentali s-au lăsat sensibilizați abia de către deputatul PSD Luminița Jivan în privința înființării la Caransebeș a unui oficiu de pensii sau punct de lucru al Casei de Pensii, pentru ca oamenii din zonă să nu mai fie nevoiți să bată drumul până la Reșița.

Potrivit liderului grupului PSD din Consiliul Local Cransebeș, Florin Bogdea, președinta PSD Caraș-Severin a înțeles necesitatea reînființării unui punct de lucru a Casei de Pensii Caraș-Severin la Caransebeș și a transmis la Guvern doleanțele din teritoriu.

„Am vorbit cu dna Luminița Jivan astăzi și ne-a informat că solicitarea noastră, în numele cetățenilor din Caransebeș, a fost prezentată la Ministerul Muncii, unde i s-a promis că va fi reînființat un punct de lucru la Caransebeș. Acum rămâne de discutat și cu administrația publică locală pentru găsirea unui spațiu adecvat. Eu am mai avut o interpelare în urmă cu câteva luni la prefectul Matei Lupu, în cadrul ședinței de audiențe de la Caransebeș, și am sperat că se poate stabili un program ca măcar o dată pe săptămână să fie preluate dosarele pensionarilor la Caransebeș. Iată că dna Luminița a reușit să convingă reprezentanții ministerului de necesitatea unui astfel de birou în muncipiul nostru”, a menționat Florin Bogdea.

Acest subiect a fost intens dezbătut atât de fostul primar Marcel Vela, cât și de actualul primar Felix Borcean prin adrese trimise la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, însă până acum răspunsul fusese negativ.

Astăzi, PNL Caraș-Severin anunță, pe pagina de Facebook a partidului, că „soluția de rezolvare la solicitarea adresată Ministerului Muncii și Justiției Sociale de către domnul senator Ion Marcel Vela, cât și la sesizările a mii de pensionari, este înființarea unui «Punct de lucru» al Casei Județene de Pensii, la început doar pentru organizarea de audiențe cu pensionarii. Cererea Casei Județene de Pensii de repartizare a unui spațiu pentru pensionari (oferit de fostul Consiliu Local încă din anul 2015, în incinta primăriei sau pe strada Vasile Alecsandri din Centrul Civic), a ajuns în sfârșit la Primăria Caransebeș. Este un pas mic, dar care trebuie continuat și la Almăj, Moldova Nouă sau Oravița, inclusiv cu oficii de procesare a dosarelor de pensionare“.