Caransebeșenii nu vor mai arunca deșeurile la întâmplare. Consilierii au găsit o locație în afara municipiului

După mai multe căutări, consilierii locali caransebeșeni au reușit să găsească locul potrivit pentru depozitarea deșeurilor voluminoase rezultate din construcții. Este vorba de un teren în suprafață de 13.290 de metri pătrați, proprietatea Municipiului Caransebeș, domeniu privat, situat în extravilan.

„Am identificat terenul, pentru că era treaba noastră să facem acest lucru, deoarece la Jupa au existat tot felul de discuții pe această temă. Într-un fel, locuitorii de acolo s-au simțit cumva jigniți că am găsit un astfel de teren tocmai acolo, de parcă Jupa e o localitate ce ar trebui să fie privilegiată. Jupa face parte din Caransebeș, trebuie să ne obișnuim cu acest gând și așa cum beneficiază de atâtea facilități, la fel, la un moment dat, acolo va trebui să existe și astfel de locuri, pentru că gunoi nu produce doar Caransebeș, ci și Jupa. Este bine însă că am găsit altă variantă pe care nu o mai contestă nimeni, într-o zonă izolată, dincolo de centura orașului”, a mărturisit primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Edilul-șef a mai spus că ridicarea deșeurilor rezultate din construcții se va face pe bază de comandă, dar întrucât există depozitări necontrolate (pe câmp), primarul ar vrea ca cetățenii care procedează în acest fel să fie identificați și amendați.

leader board 728 x 90 px