Caransebeșenii nu așteaptă pomană! Pagube mari, cereri puține

La Caransebeș pagubele produse în oraș în urma inundațiilor încă nu au fost centralizate. Și asta pentru că cetățenii care au întâmpinat probleme trebuie să se adreseze Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, care întocmește lista pentru Prefectura Caraș-Severin.

Până acum, deși au fost inundate majoritatea grădinilor și a curților proprietarilor de pe străzile din zona pâraielor Zlăgnița și Potoc, doar 3 proprietari s-au adresat Primăriei Caransebeș pentru a cere despăgubiri.

Până acum am fost solicitați la trei locuințe de pe Calea Severinului care au suferit pagube în urma inundațiilor. Au fost afectate aparatele electrocasnice, mobilierul și alte obiecte care s-au aflat în calea puhoiului. Vă dați seama că apa a intrat în case lăsând urmă până la 1 metru pe zidul locuințelor. Noi le centralizăm, cine ne cheamă, mergem la fața locului facem poze, video pentru a avea dovada celor spuse de oameni și le vom transmite Prefecturii Caraș-Severin.”, ne-a declarat Eric Schragner, șeful SVSU Caransebeș.

Cele mai afectate zone din Caransebeș au fost Calea Severinul, Teiuș, atât zona spre amfiteatru, cât și spre Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, strada Pinilor, strada Ardealului – în zona pârâului Potoc, strada Tudor Vladimirescu și zona centrelor sociale ale Episcopiei și a Consiliului Județean Caraș-Severin – de pe strada Spitalului.