Captură slabă! Din peste 1.300 de șoferi verificați, doar 17 au consumat alcool sau droguri

alcool droguri soferi
promovare online Timisoara Casa Auto

Veste foarte bună din partea polițiștilor cărășeni. Acțiunea Roadpol – Alcool și Droguri a scos la iveală doar 17 șoferi cu abateri din totalul de peste 1.300 opriți pentru control.

Polițiștii din Caraș-Severin au continuat activitățile pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe drumurile publice, prin combaterea încălcărilor normelor rutiere și verificarea respectării legislației în vigoare.

Începând de miercuri, 14 iunie, este în desfășurare acțiunea Roadpol – Alcool și Droguri, derulată conform Programului de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa pentru 2023, acțiune care are ca scop combaterea conducerii pe drumurile publice sub influența alcoolului și a drogurilor.

Pe parcursul celor 5 zile de la demararea acțiunii, polițiștii cărășeni au verificat peste 1.300 de vehicule, ai căror conducători au fost testați cu aparatele etilotest, etilometru sau drugtest. Aproape 450 dintre aceștia au fost verificați sâmbătă, 17 iunie, când s-a desfășurat acțiunea „Alcool și Droguri Maraton”, în cadrul căreia, timp de 24 de ore, polițiștii au acționat în special pentru combaterea acestei cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților, de la începutul acțiunii Roadpol, 17 conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive pe drumurile publice din Caraș-Severin. Dintre aceștia, 11 au fost sancționați contravențional, având valori ale concentrației de alcool pur în aerul expirat de până la 0,40 mg/l, și în cazul a 6 persoane au fost întocmite dosare penale, 5 depășind valoarea de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și unul fiind depistat sub influența substanțelor psihoactive. Celor 17 persoane le-a fost reținut permisul de conducere și li s-a eliberat dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii au constatat alte 3 infracțiuni rutiere pe drumurile publice, două privind conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și una privind punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Exemple:

promovare banner maxagro

Duminică, la ora 10.00, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au depistat, pe strada Timișoarei, pe DN 58B, un bărbat de 54 de ani care conducea un autoturism, iar la testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 17 iunie, la ora 10.30, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, care, fiind testat cu privire la consumul de alcool, avea o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri, la ora 11.40, polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control, pe strada Cloșca din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, care a fost testat cu aparatul drugtest, în cazul acestuia rezultând o valoare pozitivă pentru THC.

În toate cazurile, persoanele depistate au fost conduse la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

Acțiunile polițiștilor pentru depistarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului și a drogurilor, punând în pericol siguranța rutieră, continuă și în perioada următoare.

De asemenea, polițiștii acționează și pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere.

publicitate tmc 640