Canicula reduce viteza de circulație a trenurilor

83973358 line

Trenurile vor circula, timp de 3 zile, în regim special. Din cauza caniculei, care poate face ca temperatura de la nivelul șinei să atingă 50 de grade Celsius, viteza garniturilor poate fi redusă.

De miercuri până vineri, când se anunță temperaturi de 37 – 38 de grade Celsius, traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale de siguranță. Se pot impune reduceri de viteză și de 30 km/h.

publicitate online in ziar Express de Banat

„În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile aflate sub atenționare de cod galben și portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h față viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menționăm faptul că aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile manageri de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară pentru astfel de situații speciale”, informează CFR SA.

De asemenea, CFR SA recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care au achiziționat bilet.

Călătorii pot afla informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie și de pe site-ul administratorului de infrastructură feroviară www.cfr.ro – domeniul Trenul meu sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren. Programul presupune introducerea numărul exact al trenului în căsuţa indicată, iar printr-un click pe Informații tren programul va afișa informațiile referitoare la minutele de întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/