Candidatul PER la președinția Consiliului Județean, sătul de funcții cumpărate și promisiuni fantasmagorice

O spune cu subiect și predicat: funcțiile cumpărate, pilele, cunoștințele și inegalitatea de șanse trebuie să dispară din administrația județeană! În ceea ce privește promisiunile de campanie, Valentin Armașu recunoaște: PER nu promite ceea ce nu poate realiza!

Există deja o meteahnă a românului, celebră mai ales în zona politică, prin care totul se poate cumpăra cu bani. Inclusiv un loc pe lista de consilieri locali. Și cine dă mai mult are un loc mai bun. Așa ceva este exclus la PER, spune Valentin Armașu, președintele ecologiștilor din Caraș-Severin și candidat la șefia Consiliului Județean. „Partidul Ecologist Român nu are această mentalitate, iar eu nu vreau să creez această mentalitate, exclus de a cere sau a da bani”.

Faptele pot dovedi dacă promisiunile au fost în zadar. Iar ceea ce se promite acum, spune Armașu, depășește orice limită. „Sunt atâtea promisiuni încât nu am realizat în 30 de ani cât ar trebui să realizăm în 4. Deci toți contracandidații atât promit încât nu vor putea face ce promit. De aceea vreau să fim cumpătați, să nu promitem atât de mult, asta putem să facem, asta promitem”.

În ceea ce privește oamenii vechi din politica județului, liderul PER se declară sătul de această goană după funcții și de foamea de bani. „Sunt în ATOP, sunt în AQUACARAȘ, sunt în Consiliul de administrație aceiași oameni. Adunați să vedeți câți bani câștigă pe lună. Iar un amărât care lucrează la AQUACARAȘ de la 8.00 până la 5.00 are 2.000-3.000 de lei. Cu ce este mai prejos acel om decât un consilier județean care este peste tot și ia 20.000 de lei pe lună?”, se întreabă Valentin Armașu.

Candidatul ecologiștilor vrea egalitate între oameni, plată în funcție de competență, dar și salarii decente, asftfel încât populația județului să nu mai scadă din cauză că oamenii caută un trai mai bun dincolo de granițe. „Haideți să egalăm puțin aceste salarii pentru că de aceea pleacă trei sfert din femeile din Reșița afară. Noi tot facem investiții și le spunem «haideți să vedeți ce facem». Mi-a scris o prietenă și zice: «Vali, până la urmă nici nu mă interesează ce faci în Reșița pentru că eu mă duc să strâng 1.000 și ceva de euro pe lună și vin două zile acasă în care stau cu copilul, nici nu apuc să văd ce ați făcut». Deci cred că noi ar trebui cumva să gândim, să mărim salariile, să găsim o soluție prin care oamenii să fie mai mulțumiți, să nu mai plece”, încheie Valentin Armașu.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/