Municipalitatea a bugetat suma necesară pentru finalizarea tronsonului rămas neasfaltat între uzina de apă și Strada Primăverii.
Din această vară, centura ocolitoare a Reșiței reintră în atenția administrației locale. 800.000 de lei au fost alocați pentru cei aproape doi kilometri rămași neasfaltați din centura orașului. Lucrările vor fi executate în regie proprie, de angajații Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului. Până la turnarea asfaltului, sunt necesare însă alte lucrări în zonă.
„De centură ne apucăm prin vară, pentru că mai avem de lucru la stabilizarea taluzului. Avem aici niște locuri, în două zone, unde în fiecare primăvară, în urma ploilor, se macină dealul și mereu aduce mult bolovăniș la vale. Și aici trebuie să vedem, întâi de toate, cum să-l stabilizăm. În prima fază o să-l periem din excavator. El acum este pe o pantă de 90 grade și trebuie puțin să-l înclinăm, să fie undeva la vreo 60-70 de grade maximum ca să nu mai creeze aceste ruperi, căci ne punem și asfaltăm, facem frumos și primăvara viitoare ne vine dealul iar peste asfaltul nou. Și iarăși spargem! Trebuie să lucrăm puțin la cauză, nu la efect.”, a precizat pentru expressdebanat.ro, Daniel Călin, șeful Direcției pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului.
Reamintim că, la finalului martie, au demarat lucrările de modernizare a zonei Moroasa II, fiind cuprinse în proiect străzile Caen, Gheorghe Șincai, Codrului și Cpt. Ioan Poptelecan, iar din această săptămână se intervine și pe străduța care face legătura între Bulevardul Muncii și Calea Timișoarei. Ambele lucrări sunt realizate în regie proprie de Primăria Reșița, prin Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului.