Când dracu’ îşi bagă coada în apa sfinţită a aleşilor

● Din cauza scăderii numărului de locuitori din Caraş-Severin, Prefectura ne anunţă că numărul membrilor unor consilii locale e posibil să se reducă. Vestea ar fi fost cu adevărat bună dacă ni s-ar fi spus că numărul aleşilor locali va fi redus la zero. Dar, cât mai avem totuşi o speranţă, de ce nu? Poate-poate vom ajunge să ne conducem singuri…

● Un aşa-zis reper al presei cărăşene a trecut la un nivel superior de jurnalism. Genul publicistic promovat mai nou ni se înfăţişează sub sloganul secret: Murim, turbăm, pe şefi îi apărăm! Vuvuzela jurnalistică devine astfel câinele de pază al unui ales al poporului. Al dreptului de a îngrădi accesul alegătorilor la informaţii ce privesc întâia persoană publică a judeţului. Lătrăii de serviciu sunt îngrijoraţi de faptul că anumite discuţii purtate de preşedintele CJ Frunzăverde în incinta Camerei de Comerţ Caraş-Severin, interceptate de DNA, au devenit publice. Îi asigurăm că şi noi suntem la fel de îngrijoraţi. De ceea ce aflăm cu toţii din interceptări.

● Apropo de discuţii interceptate. Din Express de Banat aţi aflat cum a fost surprins Marcel Vela pe când vorbea cu primarul de Bozovici, Adrian Stoicu. Primarul de Caransebeş îl sunase ca să-l invite la botezul nepoţicii sale. În condiţii normale, ca de la primar la primar, o asemenea invitaţie nu se putea refuza. Condiţiile nu au fost însă defel normale, în aceeaşi zi fiind planificat şi botezul din familia Mocioalcă, unde naş era tocmai marele şef de partid şi de Guvern, Victor Ponta. Aşa că. În loc să dea un răspuns afirmativ, şi-atunci discuţia s-ar fi încheiat rapid, primarul Stoicu a trebuit să refuze şi să explice de ce. Şi din de ce în de ce, s-a pierdut în amănunte şi l-a pus dracu să ajungă la subiectul DNA. La dosarul alegerilor prezidenţiale. La Frunzăverde şi Ghiorghioni. La „să nu mă agit prea tare“ înainte de turul doi. Deci la a recunoaşte, într-un fel, că i s-a cerut să facă jocul celor doi. Şi uite-aşa s-a ales DNA-ul cu încă o probă. Care n-ar fi existat dacă botezul năşit de Ponta ar fi fost în altă zi! Stoicu ar fi acceptat probabil invitaţia lui Vela şi discuţia interceptată s-ar fi încheiat rapid, fără a furniza DNA-ului probe indirecte. Când te-ncurci cu dracul, nu te mai salvează nici apa sfinţită folosită la săvârşirea unui botez de prim rang. Sau mai ales atunci.

● Microfoane defecte, nedemne de încredere şi plasate foarte indiscret în apropierea liderilor PSD Caraş-Severin şi Reşiţa se laudă a fi surprins strategia acestora la alegerile locale. Cică Mocioalcă doar se face că vrea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Crina nu se face că vrea Primăria, dar ia în calcul varianta cea mai probabilă: locul 2, deci zero barat, în competiţia cu Nelu Popa. În schimbul expunerii riscante din campania electorală, Crina ar urma să fie recompensat cu susţinerea partidului la funcţia numărul 2 din CJ. La aia de preşedinte, ghinion, şeful său are o sensibilitate mai mare. Pentru unu’ Sorin. Sau, dacă nu s-o putea, pentru omu’ lui Sorin. Care însă i-a promis că nu-i va pune contre lui Johnson în lupta cu Nelu. Din contră.

FOTO: http://cliparts.co/

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/