Când banca din parc e mai confortabilă decât patul de acasă…

La fel ca majoritatea primăriilor și administrația publică locală din Oțelu Roșu se confruntă cu problema oamenilor străzii. Persoanele care își petrec cea mai mare a timpului în zona centrală a orașului nu vor să plece de pe străzi, chiar dacă unii dintre ei au un domiciliu stabil.

Administrația publică locală din Oțelu Roșu a identificat, în ultima perioadă, patru oameni ai străzii care refuză ajutorul comunității. Potrivit primarului Luca Mălăiescu, doi dintre ei au locuință, însă preferă să stea cât e ziua de mare pe treptele Casei de Cultură sau pe băncile din centrul orașului.

„Doi au domiciliul în Oțelu Roșu, însă nu are cine să-i îngrijească și s-au învățat așa, mai dorm prin zona Casei de Cultură, așteaptă mila trecătorilor, sunt alcoolici. Nu sunt recalcitranți, dar reprezintă o problemă. La cei care au deja locuință este greu de crezut că putem lua vreo măsură, mai mult decât să trimitem Poliția Locală să-i ducă acasă nu avem ce să le facem, însă revin în zona centrală. Au familii în oraș, dar care au uitat complet de ei”, spune edilul locului. Ceilalți doi oameni nu au adăpost, nu vor niciun fel de colaborare cu reprezentanții Asistenței Sociale din Primărie, refuză să meargă la cantina de ajutor social deși nici acolo nu pot fi înregistrați pentru hrana zilnică, neavând carte de identitate.

leader board 728 x 90 px

„Sunt oameni care așa sunt obișnuiți și chiar cred că dacă mâine le-am oferi o locuință, ei ar alege strada pentru că este modul de viață pe care au ales să-l trăiască. La cantina de ajutor social mănâncă zilnic un prânz cald peste 100 de persoane, avem condiții foarte bune. Nu are rost să le mai aplicăm amenzi pentru că stau și fac mizerie la Casa de Cultură, de exemplu, aceștia nu au din ce să o achite și noi doar ne încărcăm în contabilitate cu alte sume care nu vor fi niciodată achitate”, ne-a menționat primarul Luca Mălăiescu.