„Canarul” trupei Phoenix – tema unei expoziții in memoriam la Helios. Autorul versurilor a fost omagiat de soție, artistă plastică

ecaterina schiwago
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Expoziția personală de pictură a Ecaterinei Schiwago a fost un omagiu adus lui Victor Schiwago (Șuvagău), autorul unor piese fredonate de toată lumea, „Canarul”, „Vremuri”, „Totuși sunt ca voi”, plecat dintre noi acum doi ani. Cei doi au fost parteneri de viață douăzeci de ani și au împărtășit o frumoasă poveste de dragoste, demnă de un roman.

vernisaj es 2

Expoziția in memoriam este cea mai frumoasă dovadă că iubirea merge până dincolo de moarte, Ecaterina Schiwago muncind aproape doi ani pentru a realiza o colecție de tablouri care să cuprindă iubirea, tristețea, spiritul celui plecat, sensibilitatea, povestea, canarul, viața pe portativ și multe alte elemente care le-au colorat viața.

vernisaj es

Ecaterina Schiwago și l-a imaginat pe Victor „cântând între două lumi” iar Canarul un simbol care zboară într-o dimensiune atemporală fiind surprins în pictura nemuritoare și în muzica ascultată ca fundal sonor al evenimentului.

pictura es 7

Evenimentul a avut multă emoție, zâmbete și lacrimi deopotrivă. Cati, așa cum o alintă prietenii pe artistă, a povestit faptul că Victor a fost cel care a îndrumat-o să se dedice artelor, ea fiind finanțistă și doar consumatoare de artă până ca el să-i dea aripi să o încurajeze și să o susțină în demersul său de a urma Facultatea de Arte Plastice și să devină o artistă adevărată. Ecaterina Schiwago are astăzi în palmares patru expoziții personale și peste o sută de expoziții de grup, este membră UAP filiala Timiș, o artistă foarte activă și iubită de publicul timișorean.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

pictura es 4

Vernisajul de la Galeria Helios a avut loc în prezența Danielei Constantin, președinta UAP filiala Timiș, a criticului de artă Gabriel Kelemen, conferențiar universitar la Facultatea de Arte Plastice Timișoara, a prietenilor artistei și a reprezentanților mediului cultural. Expoziția Ecaterinei Schiwago va fi pe simezele Helios până pe 7 octombrie 2022.

pictura e s

pictura es 3

e schiwago

e schiwago

untitled design set 970x90 px