Canabis, ecstasy, amfetamină și cocaină pentru tinerii din Caraș-Severin!

canabis caras
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Procurorii DIICOT Caraș-Severin au descoperit o nouă rețea de traficanți care „ținteau” în special tinerii cărora le vindeau droguri de risc și de mare risc.

15 percheziții domiciliare în județele Caraș-Severin și Timiș au fost puse în aplicare, în această dimineață, de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Se fac cercetări privind traficul de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. Potrivit primelor date, se pare că în Caraș-Severin ar fi vizate mai multe persoane din zona Bocșa, dar nu numai.

Droguri descoperite in Caraș-Severin

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2022 – septembrie 2023, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, preponderent către tineri, droguri de risc (canabis), de mare risc (ecstasy, amfetamină și cocaină), precum și substanțe psihoactive. Se pare că membrii rețelei ar fi achiziționat substanțele în cantități mai mari de la dealeri din județul Timiș, după care le-ar fi porționat „în doze” și le-ar fi vândut.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 15 persoane.

promovare banner maxagro

Se pare că, în timpul perchezițiilor, pe lângă droguri, anchetatorii au găsit și un pistol cu aer comprimat pe care l-au confiscat pentru a continua cercetările.

pistol cartuse caras

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin și grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

publicitate tmc 640