Campusul Nokia din Timișoara se transformă în muzeu pentru o noapte

noaptea muzeelor nokia 2
po 1000x100px (3)

Porțile Campusului Nokia din Timișoara se redeschid în anul Capitalei Europene a Culturii pentru a-i primi pe vizitatori în a V-a ediție a Nopții Muzeelor. 

Curioșii sunt așteptați să participe la Noaptea Muzeelor în 13 mai, de la ora 18.00 până la miezul nopții, în Campusul Nokia de pe bulevardul Republicii, nr. 21 din Timișoara.

„Protagonistă” va fi expoziția Bell Labs sosită recent de peste Ocean, care cuprinde unele dintre cele mai marcante simboluri alte tehnologiei: primul telefon creat vreodată, realizat de Alexander Graham Bell, dar și macheta primului tranzistor, a cărui invenție a fost un punct de cotitură în istoria tehnologiei și a fost recunoscută prin acordarea Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1956.

Din expoziție nu vor lipsi nici tehnologiile actuale dezvoltate de Nokia în domeniul telecomunicațiilor, roboții, cele mai recente proiecte la care lucrează cei din Nokia Romania Innovation Garage sau exponatele, mai vechi și mai noi, puse la dispoziție de partenerii: Alfa Test, ANCOM, Azilul de Calculatoare, Coder Dojo, ISU Timiș, IȘJ Timiș, cluburile de robotică ale Liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau și Grigore Moisil, Radio Timișoara, Societatea Română pentru Astronomie Culturală, UPT și UVT.

Intrarea este liberă. Detalii despre eveniment pot fi urmărite pe pagina dedicată evenimentului.

noaptea muzeelor nokia