Campioni naționali și mondiali, invitați să promoveze sportul în școlile din Timiș

Flavius Biea, campion mondial și european la box, și Iasmina Elena Ciocoiu, campioană mondială kickboxing, vor fi prezenți în mai multe școli din județul Timiș ca să îi ajute pe copii să conștientizeze importanța sportului în viața de zi cu zi pentru a avea un stil de viață sănătos și o dezvoltare armonioasă.

Inițiativa aparține Consiliului Județean Timiș, în cadrul proiectului „WoW Europe”, care are loc simultan în 10 țări europene și care își propune să promoveze sportul în rândul elevilor cu ajutorul marilor campioni olimpici, mondiali și naționali. Proiectul este coordonat de Asociația Junior Sport.

„WoW Europe este singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România, aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport – Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021 și suntem foarte mândri de faptul că acțiunea desfășurată de noi, timp de șase ani – «Azi sunt Profu′ tău de Sport!» – se va realiza, în cadrul acestui proiect, în 10 țări din Europa.”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport, inițiatorul proiectului.

leader board 728 x 90 px

Astfel, Flavius Biea, campion mondial și european la box, va fi prezent în 2 martie, de la ora 11, la Liceul Sportiv din Timișoara, iar Iasmina Elena Ciocoiu, campioană mondială kickboxing, va face demonstrații în fața copiilor de la Școala Gimnazială din Moșnița Nouă în 4 martie, de la ora 11.

CJT susține anual, prin Agenda sportivă, proiectele din domeniu. „Numai anul trecut, deși 2020 nu a fost unul de referință, s-a alocat aproape un milion de lei. În 2019 s-au pus la dispoziție, în schimb, prin acest instrument în jur de 2.3 milioane de lei pentru diverse proiecte care vizează performanța în sport, care nu întârzie să apară atunci când sunt asigurate pârghii de sprijin de către cei care pot face asta, oameni dedicați, campioni pe care îi felicit pentru ceea ce au făcut pentru comunitățile noastre.”, a spus vicepreședintele CJ, Alexandru Proteasa.

În cadrul proiectului va avea loc în luna iulie, la Timișoara, workshopul „Sănătate prin sport”, tema principală referindu-se la „creșterea conștientizării cu privire la beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor, precum și îmbunătățirea schimbului de bune practici între sportivi, federații, cluburi și instituții în domeniul sportului și educației pentru promovarea sportului în rândul copiilor din țările organizațiilor participante.” În septembrie, „Pedaliada!” va avea loc în aceeași zi și de la aceeași oră în toate cele 10 țări participante și constă într-o călătorie cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, în echipe-simbol: copii, părinți, bunici.