Campionatul slab din Caraș-Severin face victime: CSȘ Caransebeș, doar locul 8 la „Gheorghe Ola“

CSS Caransebeș a înregistrat trei înfrângeri în Grupa B a turneului final al Trofeului „Gheorghe Ola” la fotbal pentru copii născuți în anul 2006 (U10). Elevii antrenorului Ion Bica au încheiat întrecerea pe ultimul loc dintre cele opt echipe participante.

După calificarea spectaculoasă în turneul final, gugulanii au pornit spre Focșani plini de optimism, însă acolo nu au mai reușit să își treacă în cont și alte succese. CSS Caransebeș a pierdut la limită toate cele trei meciuri din Grupa B, ratând astfel ocazia de a disputa una dintre finalele Trofeului „Gheorghe Ola”, competiție care va dispărea de la anul din calendarul competițional al acestei categorii de vârstă, făcând loc Interligii.

Elevii lui Ion Bica au cedat, pe rând, în fața echipelor CSM Focșani 2007 (scor 1-2), FC Bihor Oradea (2-3) și LPS Suceava (0-1), rezultate care, coroborate cu cele din Grupa A, i-au poziționat pe caransebeșeni pe ultimul loc la acest turneu final. Finala competiției se joacă vineri, 18 decembrie, de la ora 11, între câștigătoarele celor două grupe, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și CSM Focșani 2007. În meciul pentru bronz se vor întâlni echipele clasate pe locul 2, Luceafărul Cluj-Napoca și LPS Suceava.

„Am pierdut toate meciurile la un gol. Nivelul echipelor de juniori din Caraș-Severin este unul scăzut. Noi nu am avut meciuri în picioare cu echipe puternice, nu am avut turnee. Avem nevoie de meciuri tari în campionatul județean, pentru a putea progresa și a face față când mergem la zonă sau la un turneu final“, sunt primele concluzii ale antrenorului Ion Bica.

Tânărul antrenor al gugulanilor spune că echipa sa ar fi putut disputa una dintre finale, dacă elevii săi aveau mai mult tupeu și nu ratau din situații clare: „N-am avut tupeu, deși ca valoare eu zic că am fost foarte aproape de echipa din Focșani. Am fost peste FC Bihor și LPS Suceava. În ultimul meci, cu Suceava, cred că am avut pe puțin 15 ocazii, dar n-am dat gol. Ei au scăpat o dată și ne-au dat gol. Cu Bihorul am avut 2-0, după care nu-mi explic ce s-a întâmplat. Am avut probleme și cu unul dintre copii: Riccardo Albu a vomitat. Am făcut schimbări, s-a întors rezultatul. La golul egalizator, de 2-2, a fost o lovitură indirectă, executată direct, mingea a lovit bara din dreapta portarului și a intrat în poartă fără să fie atinsă de nimeni. Arbitrii nu au văzut și au validat golul. Apoi am ratat o ocazie mare de tot, am scăpat singur cu portarul, doi contra unu, așezare în fața porții și un șut pe lângă poartă, cu poarta goală. Eu sunt însă mulțumit de copii. Îmi pare rău că nu ne-am calificat într-una din finale, pentru că aveam toate atuurile. Până la urmă, a fost o experiență atât pentru copii, cât și pentru mine, ca antrenor. Mă bucur că am ajuns până aici, dar, repet, nivelul campionatului cărășean este slab și se vede când o echipă de-a noastră ajunge în turneele zonale sau finale“, a mai precizat Ion Bica pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului

La competiție, alături de gugulani, a fost prezent și președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, Viorel Lolea, care își respectă promisiunile și se implică în susținerea și dezvoltarea sectorului juvenil.

css-caransebes2006

Lotul echipei CSS Caransebeș pentru turneul final de la Focșani: Antonio Ivaşcu, Matei Avasilchioaie, Sebastian Avramescu, Andrei Pârvănescu, Mirel Ţuţul, Riccardo Albu, Laurenţiu Buţă, Albert Ştefanovici, Eduard Radu, Patrik Măranu, Alexandru Gâlcuie, Alexandru Ștefan.