Campionat de șah la granița dintre județe!

Mai vechea pasiune a primarului din Oţelu Roşu, jocul de șah, face subiectul unei competiții între orașe. Primăria Oțelului Roșu organizează un concurs de șah împreună cu administraţia locală a orașului Hațeg.

Cele două orașe învecinate se lansează într-o competiție de șah care se dorește a se transforma într-una interjudețeană. Astfel, o echipă formată din patru persoane, printre care și primarul Luca Mălăiescu, intră în concurs tur-retur cu patru șahiști din Hațeg. Prima competiție se va desfășura la Oțelu Roșu, iar apoi returul se va juca la Hațeg. „Vom fi patru concurenți din fiecare oraș, la Oțelu Roșu printre participanți voi fi și eu, pentru că sunt un jucător foarte bun de șah. Chiar dacă nu am mai jucat de multă vreme, pentru că nu mi-a mai permis timpul, pot spune fără rețineri că acum circa 10-15 ani în Oțelu Roșu nu cred că mă bătea cineva”, a precizat pentru Express de Banat edilul-şef.

Pasiunea primarului pentru jocul de șah a început încă din copilărie, iar activitatea desfășurată în diferite concursuri locale i-a adus o serie de diplome. Tocmai de aceea, competiția este una interesantă și poate să crească interesul cetățenilor ca să devină o competiție zonală cu mai multe localități participante.

Foto: bihon.ro