Campionat de fotbal pentru copii, la Reșița

ball in gate
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului „Locuim împreună în Reșița”, parte a Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

În cadrul proiectului „Locuim împreună în Reșița”, dezvoltat de municipiul Reșița, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială, în perioada 6 – 8 iunie, începând cu ora 9.00, pe terenul de sport sintetic din incinta Colegiului Tehnic Reșița, situat pe B-dul A.I. Cuza nr. 39, se va desfășura un campionat de fotbal între copiii din ZUM-uri (zone urbane marginalizate) și echipe din ZUF-uri (zone urbane funcționale), pe următoarele categorii de vârstă:

Juniori A: 2010 – 2012

Juniori B: 2012 – 2014

Juniori C: 2014 – 2016

Fiecare echipă va fi compusă din 11 jucători și patru rezerve, înscriși cu toții pe un tabel nominal semnat de către antrenorul/reprezentantul echipei (profesor de sport/învățător).

Asistența medicală va fi asigurată cu sprijinul Asociației Reșița Europeană care va pune la dispoziție o ambulanța dotată regulamentar, însoțită de medicul și asistentul școlar.

Organizatorii competiției vor acorda premii constând în cupe, medalii, diplome și materiale sportive.

Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătățirea condițiilor de locuire din spațiile locative publice și combaterea discriminării și a segregării ZUM ale municipiului Reșița prin facilitare comunitară, asistență juridică pentru reglementarea actelor de identitate și activități sportive, acțiuni comunitare, culturale și îmbunătățirea practicii locale până în decembrie 2023, urmărindu-se integrarea comunităților din ZUM în comunitatea mai largă a orașului, reglementarea actelor de identitate pentru obținerea drepturilor de asistență socială și încadrarea în școală a copiilor.”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.