Campioana, superioară chiar şi obosită

HC Caraş-Severin nu a reuşit să profite de programul încărcat al campionilor şi a pierdut încă o dată în faţa lui HCM Constanţa, fără dubii, cea mai bună echipă din handbalul masculin românesc.

Elevii lui Aihan Omer au condus campioana României din ultimii ani doar în primul sfert de oră. Lipsită de aportul lui Rohozneanu, om-cheie al echipei, HC Caraş-Severin a trebuit să se recunoască învinsă încă o dată în duelurile cu Constanţa, 16-19 (8-12). Dobrogenii au trecut repede peste umilinţa de la Kiel, din grupele Champions League, şi şi-au demonstrat superioritatea. Valoarea lotului marinarilor a anulat avantajul prospeţimii care părea a fi de partea gazdelor. Arbitrii Ciurea şi Bărcan au avut şi ei grijă ca HCM-ul să nu simtă că joacă în deplasare, Rudi Stănescu a făcut un meci mare şi rezultatul final nu a mai mirat pe nimeni, chiar dacă reşiţenii s-au ţinut bine. De remarcat numărul foarte mic de goluri marcate. În partea secundă, spre exemplu, campioana a înscris doar de şapte ori, puţin, foarte puţin pentru o echipă cu pretenţii de a prinde primăvara europeană.


Stănescu a făcut diferenţa
“Felicit echipa Reşiţei şi publicul spectator. E o atmosferă frumoasă la Reşiţa. Cu câteva achiziţii se poate face o echipă frumoasă. Pentru noi a fost un meci foarte greu, mai ales că veneam după eşecul de la Kiel. Joi avem un alt meci foarte greu în Liga Campionilor şi era foarte important pentru moral să câştigăm la Reşiţa”, a declarat Alexandru Buligan, antrenorul secund al lui HCM. “Suntem supăraţi că nu le-am putut oferi suporterilor o victorie în faţa campioanei. Noi am făcut tot ce a fost omeneşte, vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru cum s-au bătut până în ultimul minut. Am pierdut în faţa unei echipe superioare, care are un lot mult mai valoros. Portarul Stănescu a făcut, cred eu, diferenţa. Cu puţină şansă şi cu un arbitraj mai corect poate am fi avut şansa să câştigăm acest meci”, a replicat Aihan Omer.

HC Caraş-Severin: Ionescu, Marocico – Tucanu 4, Pârâianu 2, Petrea 1, Ciubotariu 3, Pîrvan 1, Irimescu 1, Vaidasigan 3, Cuciula, Grigoraş, Marta, Grozăvescu, Popovici, Vulpe, Negru 1.
HCM Constanţa: Stănescu, Popescu – Şimicu, Buricea 5, Angelovski 3, Sadoveac 1, Dragicevici 1, Val 1, Humet 4, Criciotoiu, Csepreghi 3, Cutura 1.