Campanie cu iz penal la Berliște! Plângere penală in rem împotriva staff-ului PSD!

Campania locală pentru alegerea autorităților administrației publice locale din Berliște nu a fost una tocmai ortodoxă, candidații liberali plângându-se, în repetate rânduri, de faptul că stafful de campanie al PSD-ului recurge la metode de dezinformare, unele chiar cu încălcarea legii!

Președintele organizației locale PNL Berliște, Cornel Simovici, candidat la funcția de consilier local al comunei, acuză candidații PSD-ului de practici neconforme cu prevederile legale în ceea ce privește campania electorală. Dacă până joi, despre candidatul PNL la funcția de primar, Nicolae Orăvicean, au fost lansate tot felul de neadevăruri, unul dintre ele fiind acela că Orăvicean nu ar fi din Berliște, în penultima seară de campanie electorală, stafful PSD, condus de candidatul la funcția de primar, Ioan Viorel Ohn, ar fi distribuit o adeverință eliberată de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității din care reiese că Nicolae Orăvicean ar fi colaborat cu fosta securitate. Asta, cu toate că rezoluția CNSAS este cât se poate de clară: domnului Nicolae Orăvicean (…) nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii. Este adevărat că în prima parte sunt câteva informații legate despre două informări făcute de candidatul liberal în perioada când era elev de liceu, dar care nu contravin prevederilor legale. Prin acest mod de dezinformare și defăimare a candidatului liberal, stafful de campanie al PSD Berliște ar fi mizat pe necunoașterea legii de către electoratul din satele comunei Berliște, atribuindu-i competitorului electoral sintagma de securist.

Liberalii nu au stat pe gânduri, iar după ce au sesizat poliția prin Serviciul de Urgență 112, oamenii legii prinzându-i pe cei de la PSD cu materialele respective în mașină, prin președintele de organizație, Cornel Simovici, au depus o plângere penală in rem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, precum și o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție al comunei Berliște.

În plângerea penală in rem, pe lângă acuzația de distribuire a materialelor defăimătoare cu rea credință la adresa candidatului liberal, Simovici îi mai acuză pe pesediști că au folosit minori în campanie, iar cadrul tehnic de la secția de votare din Rusova-Nouă a făcut campanie electorală alături de candidatul PSD, Ioan Viorel Ohn.