Căminul cultural din Iablanița a beneficiat de un „face lift” de aproape 200.000 de lei

camin iablanita

După două luni de la demararea lucrărilor de modernizare, așezământul cultural din centrul comunei Iablanița și-a schimbat cu totul aspectul. Fațada clădirii a fost zugrăvită, acoperișul refăcut în locurile problemă, iar pereții nu mai prezintă urme de mucegai.

180.000 de lei este suma cheltuită de Primăria Iablanița pentru modernizarea căminului cultural. Primarul Victor Terteleacă spune că investiția era mai mult decât necesară, în contextul în care, în ultimii 10 ani, aici nu s-au mai făcut niciun fel de reparații ori intervenții, iar la momentul predării lucrării către constructorul care a câștigat licitația pentru execuție, clădirea se afla într-un stadiu avansat de degradare.

Lucrările efectuate de firma din Reșița care a câștigat licitația au constat în reparații la acoperiș, pentru că ploua, tavanele căzute au fost și ele refăcute, fațada, care a fost mult afectată, a fost refăcută în totalitate și am dat-o și cu decorativă. S-a acoperit, de asemenea, balconul din fața căminului, pentru că, la fel, ploua pe el și din acea cauză venea toată apa pe gresie și era igrasie. A fost nevoie să se refacă platoul din fața căminului cu pavele și au fost montate rigole de scurgere pentru că, ori de câte ori ploua mai tare, venea foarte multă apă care ajungea la baza căminului și de acolo au apărut, ulterior, și problemele cu igrasia. Totodată, s-a montat o altă gresie în fața căminului și pe holul acestuia. Lucrările au durat aproximativ două luni, iar valoarea investiției este de 180.000 de lei.”, a declarat primarul comunei Iablanița

Pentru anul viitor, lucrări similare sunt prevăzute și la căminele din satele Petnic și Globu Craiovei, aparținătoare comunei Iablanița.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/