Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează trei cursuri de calificare profesională noi

Cei de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dau startul la noi cursuri de formare profesională, toate acreditate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. „Oferta” de final de februarie cuprinde un curs de specialist în managementul deșeurilor, un curs de expert accesare fonduri europene structurale și de coeziune și un curs de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă.

Cursul de specialist în domeniul deșeurilor are loc în perioada 18-27 februarie, între orele 17-21 și se adresează agenților economici care generează deșeuri. Conform legii, agenții economici care produc deșeuri au obligația de a instrui și desemna o persoană care să fie răspunzătoare, astfel încât mediul să nu fie afectat. De altfel, nedesemnarea unui asemenea responsabil reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă între 15.000 și 30.000 de lei. Costul este de 1.000 de lei pentru un participant, cu 10% reducere pentru cei care au participat la cursul de responsabil de mediu organizat anterior de CCIAT.

La data de 25 februarie va începe cursul de expert accesare fonduri europene structurale și de coeziune, care durează până în data de 6 martie. Cursul se adresează tuturor celor care doresc să își dezvolte o afacere cu fonduri europene. Cursul este zilnic, între orele 16.30 și 20.00 și costă tot 1.000 de lei de persoană. Se oferă reducere de 20% pentru cei care au participat la cursul de manager de proiect, organizat anterior de CCIAT.

Al treilea curs, cel de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă va fi organizat în perioada 25 februarie – 15 martie. Cursul este organizat pe două nivele, de bază și mediu. Cel de bază are un cost de 650 de lei pentru o persoană, iar cel mediu, de 800 de lei. Membrii CCIAT primesc 10% reducere, iar șomerii, una de 20%, în baza unei adeverințe de șomaj.