Călin Georgescu le-a luat fața lui Messi, Ronaldo, Trump sau Putin pe TikTok! Dar și Biserica a căzut în capcana patriotismului!

stiri cu primarul nelu popa

Ioan Popa consideră că anularea primului tur al alegerilor prezidențiale este o ocazie de reflecție după votul de protest al românilor, dar și după ce mulți au căzut în capcana naționalismului.

Ioan Popa e convins că pro-rusul Călin Georgescu a fost propulsat cu anumite motoare ca să devină atât de prezent pe TikTok, dar în capcana naționalismului au căzut și preoții din sate care au îndrumat oamenii să-l voteze pe acesta în funcția de președinte.

„Călin Georgescu a urcat în sondaje într-o manieră fulminantă în parcursul a câtorva zile. Mie îmi place foarte mult matematica și matematica spune că omul a ajuns pe primele șase – șapte poziții la nivel mondial ca vizibilitate pe TikTok. Păi să-mi ierte Dumnezeu, acolo sunt Messi, Ronaldo, Trump, Putin. Cum a ajuns omul ăsta, din 8 miliarde de cetățeni la nivel mondial, pe locurile astea. Niște motoare nevăzute l-au împins în față. După părerea mea, cu riscul de a deranja poate pe cineva, aș spune că și o foarte bună parte din clerici, o foarte bună parte din Biserica Ortodoxă a căzut în această capcană a patriotismului, a creștinismului, a naționalismului. Mii de preoți, cel puțin la nivel rural, au îndemnat oamenii să meargă la vot în direcția asta, căzând ei înșiși pradă acestor mesaje”, a declarat liberalul la Express Live.

Despre anularea primului tur al alegerilor prezidențiale, Popa spune că a fost o decizie necesară pentru ca populația să iasă din încrâncenare și să-și aleagă următorul președinte cu mintea limpede. Trendul de creștere al partidelor naționaliste se poate observa și la nivel european, însă problemele cu care se confruntă cetățenii din Vest nu se regăsesc și în Est.

„Vedem că proliferează foarte mult partidele de extremă, partide suveraniste, naționaliste, în Europa de Vest, dar acolo, dacă ne referim la Germania sau Italia, unde siguranța persoanei nu mai este așa cum ar trebui, fiind foarte mulți imigranți și oamenii nesimțindu-se siguri în propria lor țară, acolo pot să spui că există niște argumente fundamentale care să determine evoluția pozitivă a extremei. Dar în România nu a fost cazul de așa ceva. Toate aceste situații  au cauzat un antagonism cum nu mi-a fost dat să văd în ultimii 30 de ani.  Niciodată nu au fost atât de înverșunați partizanii unora cu ceilalți și cred că cel mai înțelept lucru care s-a putut întâmpla a fost anularea alegerilor și decalarea alegerilor astfel încât oamenii să stea puțin, să se liniștească, să dăm drum la presiune și să gândim mai atent la ce facem în viitor”, a încheiat Ioan Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/