Calendar cultural captivant la Timișoara, în următoarele zile

cultura

Primăria Timișoara a făcut public calendarul cultural pentru săptămâna 27 mai – 2 iunie. Astfel, timișorenii sunt așteptați la spectacole de teatru, concerte și conferințe.

Timișorenii vor avea parte de un calendar cultural captivant, în perioada 27 mai – 2 iunie. Primăria Timișoara anunță că sunt pregătite spectacole de teatru, concerte și conferințe, astfel că publicul se va bucura de experiențe de neuitat.

Iată la ce evenimente culturale puteți participa, la Timișoara:

Sâmbătă, 27 mai

Casa Tineretului (Sala Rotundă) – ora 16.00 – „Movement Art”, atelier de dans concentrat pe trasarea conexiunilor dintre corp și emoții cu scopul de a dezvolta o relație autentică și armonioasă cu propriul corp. Cursul va avea loc în perioada 27-28 mai, iar participarea la curs este gratuită.

Aerodrom Cioca – ora 16.00 –„Pescărușul”. Producție artistică în cadrul TESZT 2023. Spectacolul este interpretat în limba engleză, cu supratitrare în limbile maghiară și română. Se oferă transport de la Piața 700 la aerodromul Cioca (plecare 15.30) și retur.

Teatrul Maghiar – Sala Mare – ora 18.00 –„Romeo și Julieta – ultimele ore ”, spectacol nonverbal.

Teatrul Auăleu – ora 19.00 – „Grand Hostel Timișoara”. Spectacolul se joacă în limbile română, germană, engleză, italiană, franceză, olandeză, sârbă și într-o mică măsură, turcă, greacă, chineză, rromani și limbajul semnelor și face parte din EXT@TESZT, secțiunea dedicată teatrului independent din Timișoara.

Facultatea de Muzică și Teatru Timișoara – Sala Orpheum – ora 19.00 – Recital cameral cu doi artiști internaționali de mare valoare, violoncelistul Denis Severin și pianista Tatiana Korsunskaya. Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional CellEast.

Teatrul Maghiar – (Atelier de Pictură) – ora 20.00 – „În iad cu Isus”. Spectacol interpretat în limba engleză, fără traducere. Producție artistică în cadrul TESZT 2023.

Teatrul Maghiar – Sala Mare – ora 23.00 – Concert VROOOM în cadrul festivalului TESZT 2023.

Palatul Ștefania – ora 21.00 – Afterparty Harababura Vintage Fair.

Duminică, 28 mai

Teatrul Maghiar – Sala Studio – ora 16.00 – „Fiul nostru”. Spectacol interpretat în limba sârbă, cu supratitrare în maghiară, română și engleză.

Teatrul Basca – ora 16.00 – „Zambara Kabarett”, interpretat în limba română, cu supratitrare în maghiară și engleză. Spectacolul face parte din EXT@TESZT, secțiunea dedicată teatrului independent din Timișoara.

Aerodrom Cioca – ora 16.00 –„Pescărușul”. Producție artistică în cadrul TESZT 2023. Spectacolul este interpretat în limba engleză, cu supratitrare în limbile maghiară și română. Se oferă transport de la Piața 700 la aerodromul Cioca (plecare 15:30) și retur.

Teatrul Maghiar – Sala Mare – ora 18.00 – „Foamea”. Spectacol interpretat în limba maghiară, cu supratitrare în română și engleză.

Sinagoga din Cetate – ora 19.00 – „Muzica țărilor dunărene”, recital cameral susținut de Trio Contraste, ansamblul oficial al Filarmonicii Banatul Timișoara. Soliști: Ion Bogdan Ștefănescu – flaut Muramatsu, Doru Roman – percuție și Sorin Petrescu – pian.

Teatrul Maghiar – (Atelier de Pictură) – ora 20.30 – Spectacol nonverbal, „Veneția + Morții. Recviem pentru un oraș”.

Luni, 29 mai

Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19.00 – Recital cameral ce îi are ca protagoniști pe violonistul Valentin Șerban și pe pianistul Mihai Diaconescu.

Marți, 30 mai

Palatul Ștefania – „Eu și linia”, un joc-atelie care pornește de la forme de bază (punctul și linia) și le transformă în spaţii și mișcări, dedicate copiilor și adulţilor, conduse de artistele Mădălina Dan (coregraf) și Maria Mandea (artist vizual). Mai multe informații referitoare la înscriere se pot găsi pe pagina principală a Institutului Prezentului.

Centrul Reformat Noul Mileniu – ora 19.00 – „La Nascita del Violoncello Solo”, recital susținut de excepționalul violoncelist francez Bruno Cocset.

Miercuri, 31 mai

Teatrul German – ora 13.30 – „Crăiasa zăpezii”, un basm pentru cei mici și cei mari, de de Evgheni Schwarz, în regia lui László Béres (a.G.).

Universitatea de Vest – Aula Magna – ora 18.00 – „A scrie, a traduce”, o seară fascinantă, dedicată pasiunii pentru literatură și traducere, în compania apreciatului scriitor Mircea Cărtărescu și talentatului traducător și interpret literar, Bruno Mazzoni. Pentru a participa la eveniment, este necesară înregistrarea prealabilă, prin completarea formularului online de pe pagina de Facebook a UVT.

Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19:00 – concert extraordinar al renumitei Orchestre Naționale a Franței, sub bagheta dirijorală a maestrului Cristian Măcelaru. Solist al concertului va fi pianistul francez David Fray.

Joi, 1 iunie

Teatrul German – ora 18.00 – „Crăiasa zăpezii”, un basm pentru cei mici și cei mari, de de Evgheni Schwarz, în regia lui László Béres (a.G.).

Filarmonica Banatul – Sala Capitol – ora 19.00 – concert extraordinar al renumitei Orchestre Naționale a Franței, sub bagheta dirijorală a maestrului Cristian Măcelaru. Solista concertului fi violonista Sarah Nemțanu.

Centrul de Proiecte (str. V.Alecsandri, nr.1) – ora 17.00 – Expo Multimedia Tm2023 a artiștilor plastici timișoreni din Germania și Anglia. Fiecare artist va fi reprezentat prin 1-2 roll-ups echipate cu un cod QR, care prin fotografierea cu un smartphone permite vizualizarea galeriei virtuale a artistului respectiv. În curtea interioară vor fi expuse reproduceri după lucrările de grafică monumentală a lui Bruno Bradt și după sculpturile lui Walter Andreas Kirchner. Vernisajul va fi deschis în perioada 1-9 iunie.

Vineri, 2 iunie

Biserica Millennium – ora 19.30 – Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, alături de Corul de copii al Liceului de Artă „Ion Vidu” se reunesc pentru un concert vocal-simfonic extraordinar, condus de maestrul Gabriel Bebeșelea și Cristian Spătaru. Evenimentul închide Festivalul Timișoara Muzicală. Dirijorii corurilor: Iosif Todea și Maria Gyuris.

Lista cuprinde evenimentele instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Timișoara și proiectele înscrise în Programul ”Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, finanțate prin Centrul de Proiecte”, a detaliat Primăria Timișoara.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/