„Calea Bogdăneştilor va deveni cel mai frumos bulevard din Timişoara”

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat că a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru obiectivul „Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea dramelor stradale pe Calea Bogdăneştilor”. Va fi o lucrare de anvergură, care va schimba radical şi funcţionalitatea acestei artere, dar şi aspectul ei. Calea Bogdăneştilor va deveni unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Timişoara, asigură edilul.

Valoarea totală a lucrării este de peste 116 milioane de lei, cu TVA inclus. Cea mai mare parte a banilor, aproape 90 de milioane de lei, sunt fonduri nerambursabile, de la Uniunea Europeană, pe POR-Axa prioritară 4, iar restul banilor vor fi puşi de Primărie.

„Va fi reabilitată linia de tramvai, care va fi una dublă, se va reface şi acea porţiune care a fost desfiinţată. Este vorba despre un set de proiecte, care în ansamblu vor da o funcţionalitate mult mai bună la ceea ce urmează să fie făcut. Linia de tramvai va fi continuată prin viitorul subpasaj. Apoi va fi ridicat un nou pod peste Bega şi va exista un proiect de trecere a liniei de tramvai peste Bega şi se va ajunge pe Bulevardul Dâmboviţa. De la ieşirea din subpasaj înspre Bega vom merge înspre Gara de Nord cu linia de tramvai. Iată cum extindem foarte puternic reţeaua de linii de tramvai. La fiecare dintre proiecte vom amenaja întreaga stradă. Vorbim despre strada Gării, apoi conexiunea înspre Dâmboviţa.”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

După finalizarea proiectului, primarul se aşteaptă ca zona să fie transformată în una dintre cele mai moderne din Timişoara. Nu vor lipsi nici pistele de biciclete, nici miile de copaci plantaţi.

„Stimaţi timişoreni, nici nu vă puteţi închipui cu ce tramvaie veţi circula şi cum va arăta viitorul bulevard Calea Bogdăneştilor. Avem o lungime de 2,1 km pentru linia dublă de tramvai, 35.900 mp de suprafaţă carosabilă modernizată, 7 staţii de tramvai, 12.240 m2 suprafaţă trotuare şi 4.000 m de piste pentru biciclete. Când am spus că vom face un bulevard superb, am avut în vedere că vom amenaja acolo piste de biciclete şi vom planta mii de copaci.”, a adăugat Nicolae Robu.

Sursa foto: Tion