Cadou impresionant pentru biblioteca Politehnicii. Un profesor din Germania și-a donat colecția de reviste din domeniul științei materialelor

ewald werner dhc 12

Peste un metru cub de reviste, cântărind peste 400 de kg, este donația făcută de profesorul Ewald Werner, de la Universitatea Tehnică din Munchen, pentru Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Profesorul german, Doctor Honoris Causa al UPT și-a donat colecțiile personale de reviste de prestigiu din domeniul științei materialelor din SUA și Europa, la unele dintre acestea fiind chiar editor.

Este vorba despre colecțiile revistelor „Materials Science and Engineering”, „Archive of Applied Mechanics”, „Mitteilungen der Gesellschaft für Angewandte Mathematik und Mechanik”, „Steel Grips: Journal of Steel and Related Materials” și „Acta Mechanica”, în total circa 850 de volume.

Revistele au ajuns la Biblioteca UPT unde vor fi introduse în baza de date. Colecțiile vor fi apoi disponibile pentru toți utilizatorii BUPT, conform regulamentului instituției. Chiar dacă pot fi accesate de orice utilizator, acestea sunt utile în special cercetătorilor, masteranzilor, doctoranzilor și cadrelor didactice.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

donatie reviste bupt 3

Profesorul Ewald A. Werner este un specialist reputat în domeniul științei și mecanicii materialelor, cu precădere a celor metalice – oțel, nichel, titan, aliaje de aluminiu etc., fiind o personalitate cunoscută și recunoscută în toată lumea pentru contribuțiile aduse in aceste domenii. El este co-autor a cinci cărți în domeniile Inginerie Mecanică, Știința și Tehnologia Materialelor, autor (co-autor) a peste 250 lucrări științifice (peste 190 indexate SCOPUS și un h-index 30) și peste 450 prezentări invitate în multe țări europene, în SUA, China și Japonia.

Senatul Universității Politehnica Timișoara i-a acordat profesorului, în 2019, titlul academic de Doctor Honoris Causa.

Între Universitatea Politehnica Timișoara și TU Munchen există o colaborare de lungă durată atât în domeniul educațional prin diverse programe Erasmus-Socrates, cât și în domeniul cercetării.

banner 970 x 250