„Căderea atât de mare a PNL-ului la Moldova Nouă e sub semnul întrebării!”

untitled design set 970x90 px

Adrian Torma nu are justificare în fața foștilor săi colegi de partid pentru scorul foarte slab obținut de PNL la alegerile europarlamentare în Moldova Nouă și în localitățile de pe Clisura Dunării.

Deputatul Valeria Schelean consideră că decizia Biroului Permanent Județean al PNL Caraș-Severin de excludere din partid a lui Adrian Torma e total justificată în condițiile în care acesta nu a prezentat nimic convingător în apărarea sa. Atitudinea avută, în general, față de PNL, în presă, și implicarea slabă în campania electorală, spune parlamentarul, au dus la aplicarea sancțiunii cele mai dure pentru primarul de Moldova Nouă.

„Eu am făcut apel la unitate în partid. Am încercat să le transmit colegilor că orice partid funcționează pe bază de statut. Deși suntem într-un partid, într-o formă de voluntariat, pentru că adeziunile și tot ce înseamnă activitatea și implicarea politică este o formă de voluntariat, ca să poată funcționa și să dea rezultate trebuie să fie cumva reglementat. Printr-un statut care ne impune niște obligații. Îmi doresc ca orice fel de sancțiuni să fie cazuri izolate, nu orice încălcare statutară trebuie să generere excluderea din partid. Nu sunt de acord cu excluderea tuturor celor care au avut niște abateri. Abaterile trebuie foarte clar cântărite. Nu vreau ca excluderea să devină o regulă în PNL Caraș-Severin”, a comentat Valeria Schelean pentru expressdebanat.ro.

Neoficial, Torma a fost acuzat de conducerea partidului că a făcut non-combat, că a oferit voturi pe tavă PSD-ului și celor de la PRO România, urmărind prin asta obținerea unui scor slab pentru PNL. Ceea ce ar fi putut conduce la îndepărtarea lui Marcel Vela din funcția de președinte al filialei județene, cu acesta fiind într-un conflict deschis de mai multă vreme. Valeria Schelean nu vorbește despre trădare din partea lui Torma, dar subliniază cifrele care îi demonstrează eșecul prin neimplicare. „Opinia majoritară a fost pentru excludere. Abaterile pe care le-a prezentat conducerea partidului au fost destul de serioase. Pe de altă parte, nu mi s-a părut că aceste nereușite sau rezultate slabe de la alegerile europarlamentare ar fi putut, cumva, să fie justificate. Primarul de la Moldova Nouă nu ne-a spus care au fost motivele ce au generat căderea PNL în preferința electoratului. Pot să înțeleg faptul că votul la locale a fost unul dat cu privire la persoana care candidează, dar căderea asta atât de mare la nivelul voturilor la Moldova Nouă este sub semnul întrebării. Partidul a avut nevoie de niște justificări, cineva să vină să ne explice, de unde de la 3.000 de voturi la locale s-a ajuns la un număr 800 de voturi la alegerile europarlamentare, în contextul în care, PNL a fost în aceste alegeri în topul preferințelor la nivelul întregii țări. Nu s-a venit cu o explicație coerentă cu privire la această abatere pe care partidul a constat-o. Rezultatul spune, într-adevăr, că nu a fost așa cum ne-am fi dorit noi să fie la Moldova Nouă cu primar PNL în funcție și cu un număr mare de consilieri locali PNL”, a arătat deputatul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/