Momente pline de emoție și de înaltă reverberație etno-politică, într-o zi de iunie, la Viscri. Față în față, doi regi autentici, lucru fără precedent în România ultimilor 80 de ani. Pe de-o parte, Charles al Regatului Britanic, venit să se relaxeze la moșia lui din Ardeal, iar pe de altă parte, Cioabă. Dorin Cioabă, regele țiganilor. Un moment unic, echivalent cu alinierea planetelor, lucru care s-a resimțit imediat la burse, unde prețul la arama din care supușii lu’ nea Dorin fac căldări, ace, brice și carice a scăzut semnificativ.
Degajat și cu zâmbetul pe buze și în obrăjori, Cioabă l-a întâmpinat jovial pe oaspete: „socares mo, Majestate?” Pe fază, acesta i-a răspuns în limba rromani, lăsându-l cu gura căscată de mirare pe rumânu’ de viță veche, prilej cu care Charles i-a făcut inventarul dinților și măselelor îmbrăcate în foiță din cel mai scump aur: „mai beșau, Dorin, mai beșau”. Vorbele astea i-au mers atât de mult la inimă soției regelui venit de la Sibiu, încât toată ziua s-a rugat de acesta să cumpere și el o casă la Viscri. „Vreau să fim vecini cu Charles și Camelia.”, ar fi spus aceasta. „Caută și tu o casă mică, ca a regelui, că de palat m-am săturat. Mo, vreau să trăiesc ca regele și regina, să-i invităm la noi la masă, să povestim, să ne vizităm cu ei la Londra.”.
Băiat salon, Dorin al nostru nu a venit la Viscri cu mâna în pozonar. I-a adus lu’ Charles un cazan din cupru, original, de fiert țuică, vreo două ibrice și alte suveniruri făcute de căldărarii de pe la noi. Apoi s-au tras într-o parte, la umbra unui ștejar plantat în ziua în care Mihai Viteazul s-a proclamat cel dintâi președinte, pardon, domnitor al celor trei țări române, și au povestit ca de la rege la rege. Charles i-a reconfirmat faptul că s-a îndrăgostit iremediabil de România, de oamenii ei, de simplitatea acestora, dar mai ales de munții, văile și câmpiile transilvane și l-a îndemnat pe omologul său să nu-și schimbe obiceiurile și datinile strămoșești, ci să le păstreze ca pe ochii din cap. Dorin l-a asigurat că și acum se întâmplă la fel: „Mo, țânem la tradițiile noastre, cum zâceai dumneata. Caii dorm în bucătăria de vară, în timp ce noi, deși avem băi îmbrăcate în marmură de la Spania, chiuvete cu robinete de aur, cum le avea Ceaușescu, și WC cumpărat tocmai de la Paris, noi tot în fundu’ grădinii ne căcăm că, voba matale, cum e în natură, stând ciuci și cu câini dând ocoale, nu-i niciunde în lumea asta.”.
În final, cei doi regi au schimbat numerele de telefoane, promițându-și unul altuia că se vor suna din când în când, ca prim pas pe calea întăririi prieteniei între cele două regate!