Ca în capitală! Bocșenii se vor plimba de vara viitoare cu autobuze electrice noi-nouțe, de ultimă generație!

autobuz electric

În termen de 8 luni de acum încolo, în Bocșa vor circula patru autobuze electrice de ultimă generație, la fel ca cele achiziționate de Primăria București. Primarul Mirel Pascu a semnat contractul cu o firmă din capitală.

Cele patru autobuze electrice și tot atâtea stații de încărcare vor fi gata în termen de 8 luni. Primarul Mirel Pascu a semnat contractul cu firma din București care va primi 10,58 milioane de lei + TVA, bani obținuți prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Am semnat contractul cu o firmă din București care are obligația să ne livreze în 8 luni de zile 4 autobuze electrice, pe fonduri europene, prin ADR Vest. Sunt autobuze de ultimă generație. Exact același tip de autobuze urmează și la Primăria Lugoj, și la București, de la același producător. Așteptăm autobuzele și cele patru stații de încărcare electrice.”, ne-a declarat primarul Pascu.

celtic transilvania 1000x100px

Autobuzele au câte 12 metri fiecare, cu trei uși. Vor ajunge în stație la intervale nu mai mari de 15 minute și vor fi dotate cu sistem de e-ticketing. Adică bocșenii vor putea plăti costul unei călătorii direct cu cardul bancar, în autobuz. Prin acest proiect nu se obține doar eficientizarea transportului public în Bocșa, ci se reduce considerabil și nivelul de poluare.