Buziașul își face parc ultramodern, de aproape 5 milioane de euro!

timisoara capitala 2023

Proiectul de reabilitare a parcului din Buziaş prin fonduri europene merege mai departe, iar după cele mai optimiste previziuni ale reprezentanţilor administraţiei locale acesta va fi recepţionat în toamna anului 2022. 

Suntem prea săraci pentru a face lucruri mari cu bani puţini. O spune primarul Buziaşului, Sorin Munteanu, care a găsit în fondurile europene nu doar o gură de oxigen, dar şi posibilitatea de a schimba faţa staţiunii.

Unul dintre proiectele edilului finanțat de UE este şi cel prin care se va moderniza parcul din oraș. Valoarea totală a proiectului este 4,8 milioane de euro, iar acum se află în faza de licitaţie pentru proiectare și execuţie.

,,Parcul e un proiect de 4,8 milioane de euro, al cărui contract de finanţare a fost semnat în vara anului 2018. Noi suntem acum în faza de licitaţie proiectare și execuţie. În două luni sperăm să semnăm contractul efectiv. Apoi, după alte două luni, preconizăm că se vor clarifica toate aspectele legate de semnarea contractului, astfel încât din acel moment vom avea la dispoziţie 21 de luni pentru finalizare completă”, a declarat Sorin Munteanu, primarul oaraşului Buziaş, pentru Express de Banat.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Reabilitarea parcului pe infrastructură turistică prevede alei de interior de aproximativ 15.000 mp din piatră de granit, 2,1 km de piste de biciclete de jur împrejurul parcului, 4,7 km de asfaltări, două locuri de joacă şi de agrament, fântâni arteziene, iluminat de interior complet nou cu stâlpi de fontă. Vor fi aproximativ 530 de astfel de stâlpi pentru cele 32 ha de parc. La toate acestea se adaugă un teren de tenis de câmp în spatele sălii de sport.

Termenul limită de finalizare a proiectului este anul 2023, dar  primarul oraşului crede că în toamna lui 2022 poate să fie deja recepţionată lucrarea, cu un an înainte de termen.

untitled design set 970x90 px