Bursele Erasmus, nu doar excursii turistice, ci și muncă

Deși solicitarea pentru burse Erasmus nu este foarte mare, fenomen general valabil în toată țara, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a reușit să strângă câteva zeci de studenți interesați de proiect.

Proiectele Erasmus pentru următorul an de studiu trimit studenții reșițeni în Franța, Italia, Germania sau Spania, în funcție de specializarea fiecăruia. Încă sceptici dacă doresc să facă un astfel de pas sau nu și să studieze un semestru într-o țară străină, studenții UEM au venit totuși să afle despre ce este vorba în cadrul acestui proiect.

Rectorul universității, profesorul universitar doctor inginer Doina Frunzăverde, a fost alături de studenți, le-a explicat pas cu pas ce înseamnă o astfel de experiență. Dacă pentru unii totul se rezumă la o excursie, o astfel de bursă înseamnă și sacrificiu, muncă și interes. „Este și o experiență pentru carieră, nu doar una turistică. Trebuie ținut cont de acest fapt și trebuie tratată cu seriozitate, să nu se considere totul o simplă excursie. Fiecare dintre cei care merg cu astfel de burse este un ambasador pentru Reșița, tocmai de aceea este și normal să meargă cei mai buni. Trebuie pornit de la ideea că este un efort în plus, dar care merită. Vor avea de a face cu oameni diferiți, mentalitate diferită și o cultură diferită”, a speficicat rectorul universității, Doina Frunzăverde.

burse erasmus

Principala problemă cu care se confruntă un student Erasmus reîntors pe meleaguri natale este diferența dintre notarea profesorilor străini și cea din oraș. Tocmai de aceea, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a hotărât să îi susțină pe acești studenți, astfel încât să nu piardă locul la bursă în cadrul facultății. Doina Frunzăverde a specificat faptul că o notă obținută în străinătate, deși mai mică, este mult mai muncită, limba de examinare fiind alta decât cea maternă și chiar sistemul de învățământ, diferit.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/