Burse de 1.000 lei/lună pentru elevii Consorțiului Dual Integrat Banatul Montan Reșița!

nelu popa
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Nelu Popa, primarul Reșiței, a anunțat că elevii care optează pentru calificările oferite de Consorțiul Dual Integrat Banatul Montan Reșița, vor beneficia de burse, de cazare și masă gratuite!

„Ieri am avut o întâlnire cu toți partenerii implicați din consorțiul prin care am reușit să obținem finanțarea necesară pentru construirea noului Campus dedicat Învățământului Dual.  Este important de menționat că liceele reșițene cu profil tehnologic, Colegiul Tehnic și Colegiul Economic al Banatului Montan, își așteaptă elevii, tinerii care doresc să se înscrie în perioada 1-5 iulie 2024 pentru calificările oferite împreună cu cele 14 companii partenere. Din septembrie se va demara pregătirea acestora în sistem dual, cu stagii de practică la firmele private partenere și vor beneficia de burse în valoare de 1.000 lei/lună, iar elevii din județ vor avea cazarea și masa gratuite la internatele școlare.”, a dezvăluit edilul-șef.

În plus, Universitatea Babeș-Bolyai va oferi posibilitatea unor programe de studiu dezvoltate în parteneriat cu angajatorii, încă din acest an școlar.

Calificările puse la dispoziție prin programul de învățământ dual pregătesc tinerii pentru cerințele unui loc de muncă atractiv, în domeniile industrii emergente și turism sustenabil, domenii de interes strategic pentru Reșița și județul Caraș-Severin.”, a mai spus primarul Nelu Popa.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

campus dual resita

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/