Buldozerele pun la pământ primele locații ilegale de pe malul Begăi din Timișoara

terasa demolata la timisoara1

Primăria Timișoara a început acțiunea de demolare a primelor locații ilegale aflate pe malul Begăi. În locul lor, vor apărea spații verzi, anunță Dominic Fritz.

Miercuri dimineața, buldozerele au început acțiunea de punere la pământ a primelor locații care-și desfășurau activitatea ilegal, aflate pe malul Begăi.

Azi dimineață am început acțiunea de demolare pe malul Begăi. Am început să punem în practică două dispoziții de demolare pe care le-am emis deja în luna aprilie. Întâi am notificat cei care ocupă ilegal aceste spații să-și demoleze spațiile singuri, nu au făcut-o, acum o facem noi. Bineînțeles că mai târziu le vom imputa aceste costuri. Două instanțe au confirmat că aceste dispoziții de demolare sunt legale și sunt în vigoare, adică au pierdut aceste litigii pentru suspendarea dispoziției de două ori. Am așteptat acest moment și cred că mulți timișoreni au așteptat acest moment, iar acum intrăm cu multă hotărâre, cu forță și cu determinarea să redăm aceste spații timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

terasa demolata la timisoara3

Edilul-șef a explicat că într-o primă etapă construcțiile ilegale vor fi demolate, iar în a doua etapă, Primăria Timișoara va interveni cu scopul de a amenaja spații verzi, accesibile tuturor cetățenilor.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Bineînțeles că am asistat și încă vom asista la multe ruperi de cămăși, plânsete, amenințări, avocați cu voce gravă, atacuri prin ricoșeu, live-uri disperate. Dar nu ne vom opri. Redăm timișorenilor patrimoniul lor. Unde au fost terase ilegale, clădiri șubrede și betoane sparte, va fi spațiu verde. Pentru că orașul e al nostru al tuturor, nu al șmecherilor”, a afirmat Dominic Fritz.

Primele clădiri ridicate ilegal care au fost demolate în această dimineață aparțin Terasei Boss de pe bulevardul Vasile Pârvan. „Terasa Boss” a ocupat o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată la 2,6 milioane euro.

terasa demolata la timisoara2

terasa demolata la timisoara4

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/