Bugetul comunei Gârnic, lovit din toate părţile

Chiar dacă rectificarea bugetară a guvernului liberal, din luna decembrie a anului trecut, l-a ajutat pe edilul comunei Gârnic să facă față cheltuielilor din ultima parte a lui 2019, în 2020, primarul Nicolae Tismănariu abia dacă-și va putea scoate cămașa atât în privința cheltuielilor de funcționare, cât mai ales pentru partea de cofinanțare a celor opt proiecte aflate în derulare. Motivul? Jumătatea de măsură a funcționat nu doar în privința sumelor venite de la nivel național, ci inclusiv în privința banilor veniți de la județ.

Pentru anul în curs, actuala putere nu a fost la fel de darnică cu administrația publică locală condusă de social-democratul Tismănariu, bugetul acesteia beneficiind de o infuzie de nici mai mult nici mai puțin de 1.145.000 lei, o sumă infimă spre deosebire de bugetul prevăzut pentru anul 2019 când, fără angajații dintr-o categorie specială, primăria Gârnic era destinatarul a peste cinci milioane de lei.

„Suma este mică comparativ cu ce am primit anul trecut, mai ales că trebuie să asigurăm și sumele angajaților care fac parte dintr-o categorie cu prioritate. Actualmente, pe raza comunei, avem 30 de asistenți personali și trei indemnizații. Până în luna iunie vom putea face față cheltuielilor și sperăm că, în urma unei rectificări bugetare, lucrurile în acest caz se vor soluționa cumva”, a explicat Nicolae Tismănariu pentru expressdebanat.ro.

Planurile de acasă ale reprezentanților comunei cărășene au fost pulberate inclusiv la nivel județean, în special după amendamentul consilierului Gabriel Dinu. Așa se face că, spre deosebire de suma stabilită inițial de către Consiliul Județean Caraș-Severin: 320.000 de lei, în bugetul instituției conduse de Tismănariu vor ajunge doar 100.000 de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„În mod categoric amendamentul a fost o lovitură politică. Împărțirea s-a făcut politic, nefiind luate în calcul nevoile și solicitările UAT-urilor. Chiar am înțeles că unele primării, care au primit sume mai mari, în jur de trei la număr, nici măcar nu aveau solicitări de sume. Aveau solicitări de sume mai mici, dar au primit bani mai mulți”, a mai atras atenția șeful administrației publice locale din Gârnic.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/