Bugetul aprobat la Oţelu Roşu se bazează şi pe disponibilizări! 30% din angajaţii Primăriei vor avea de ales: pleacă sau colectează debite!

explo 1000x200

Consiliul Local Oțelu Roșu a votat ieri bugetul pentru acest an. În opinia primarului Luca Mălăiescu, cel mai sărac buget din ultimii ani. Şi se referea nu numai la perioada scurtă de când se află în fruntea administrației publice locale, ci și la administrația condusă de Iancu Simion Simi.

Valoarea estimativă a bugetului pentru 2017 se ridică la puțin peste 17 milioane de lei, conducerea administrativă fiind nevoită să țină cont de realizările la buget pe anul trecut, pentru că încasările nu au depășit 90% din valoarea bugetului.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, pentru investiții în acest an administrației publice locale de pe Valea Bistrei i-a rămas mult prea puțin, în condițiile în care există proiecte în desfășurare, printre care modernizarea centrului municipiului, reparații și asfaltări de străzi, semaforizarea zonei centrale și multe altele.

„Deși am rămas cu un excedent bugetar de anul trecut, majorarea salarială la bugetari, impusă de Guvern, ne-a dat peste cap toate planurile, astfel că va trebui să reducem din proiectul de reparații și asfaltări străzi și să ne axăm doar pe zona centrală, iar pe străzile laterale, doar plombare. După ce tragem linie, ne mai rămân de investiții doar 300.000 lei, foarte, foarte puțin în comparație cu bugetele anilor trecuți. Sunt profund dezamăgit, însă momentan nu avem soluții. Din păcate, cel mai probabil vor urma concedieri în rândul angajaților Primăriei”, ne-a declarat primarul orașului de pe Valea Bistrei.

Acesta a mai precizat că peste două săptămâni va avea o ședință cu toți cei 127 de angajați ai Primăriei, pentru a le prezenta situația financiară a instituţiei și posibilitatea reducerii de personal cu 30%, ceea ce înseamnă un număr de 40 de funcționari publici și personal contractual, care ar putea rămâne fără slujbă. Luca Mălăiescu le va prezenta și o soluție de rezervă, prin care le propune și munca pe teren pentru recuperarea debitelor acumulate în ultimii ani de la rău-platnici. Datoriile, care provin din refuzul oțelarilor de a-și plăti taxele și impozitele, taxa de salubritate, taxa pentru Serviciul de Pompieri sau la compartimentul Comercial, se ridică la 3,7 milioane de lei.

banner 970 x 250