Bugetarii se vaită că nu au bani și angajați

Bugetarii cărășeni nu s-au obișnuit cu situația actuală din România. În loc să suplinească numărul celor care au plecat acasă, aceștia se vaită de numărul mic de angajați și de rezultatele dezastruoase.

În ultimii ani, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin se află în cădere liberă, după ce firmele private de recrutare și plasare de personal pe piața muncii au apărut ca ciupercile după ploaie. Situația este recunoscută și admisă de cei care reprezintă instituția. „Noi nu ne putem lăuda cu rezultate bune”, a precizat Dumitru Miu, șeful Serviciului buget, din cadrul AJOFM , la şedinţa Comisiei de Dialog Social a județului.

Acesta pune eșecul activității de la nivel de județ pe seama crizei de angajați. În urma supradimensionării aparatelor din instituțiile statului, bugetarii s-au învățat să își petreacă vremea prin birouri, fără să își bată capul prea mult cu obiectul muncii pentru care au fost angajați. Se pare însă că șocul disponibilizării în masă i-a marcat profund pe reprezentanții instituțiilor publice, care cu greu mai fac față volumului de muncă. „Am avut 85 de angajați, acum mai sunt 42, iar la Anina și Caransebeș nu există niciun salariat”, a adăugat reprezentantul AJOFM.

Situația este cu atât mai dramatică, cu cât media lunară a șomerilor este de 6.000, iar cea a joburilor disponibile se ridică la 300. „Văicăreala” reprezentanților continuă însă cu prezentarea altor scuze. „Activitatea noastră a avut de suferit, pentru că resursele umane și materiale au avut de suferit”, a concluzionat Dumitru Miu.