Brantner colectează deșeuri din Reșița, Bocșa și Anina cu mașini cu supraveghere video!

Stiri si publicitate; Brantner Resita

Prestatorul de servicii ecologice duce colectarea deșeurilor în Caraș-Severin și transportul lor la Centrul de Management Integrat de la Lupac la un alt nivel de civilizație.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri și societatea Brantner au pregătit deja planul de acțiune pentru începerea colectării selective a deșeurilor din Zona 1, însemnând orașele Reșița, Anina, Bocșa și comunele Târnova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Bolvașnița, Păltiniș, Brebu, Zorlențu Mare, Ezeriș, Fârliug, Berzovia, Ramna, Vermeș, Măureni, Doclin, Ocna de Fier, Dognecea, Carașova, Lupac, Goruia, Copăcele, Teregova, Văliug și Brebu Nou, la standardele agreate cu Uniunea Europeană. În curtea operatorului de servicii ecologice din Reșița au ajuns primele 600 de pubele ce vor fi repartizate reșițenilor care locuiesc la casă, iar în perioada imediat următoare alte sute de pubele vor ajunge și în celelalte localități în care Brantner se va ocupa de ridicarea gunoiului și transportul lui la Lupac. Totodată au ajuns în Reșița și mare parte din cele 27 de mașini de colectare, compactoare, mașini noi, moderne, care nu poluează și care transportă deșeurile la Lupac fără a crea disconfortul pe care cetățenii Reșiței l-au trăit în trecut din cauza unor servicii de salubrizare învechite și total neperformante. Plus câteva mașini mai mici pentru zonele greu accesibile, pentru străzile mai înguste.

brantner resita

„Acum suntem în perioada de mobilizare, explică Daniel Borduz, directorul Intercom Deșeuri Caraș-Severin. Operatorul Zonei 1 își pregătește pubelele ce vor ajunge în gospodăriile oamenilor, își pregătește mașinile, utilajele și echipamentele, își pregătește personalul cu care va presta serviciile contractate. Începând cu luna ianuarie vor demara campanii de informare și conștientizare a populației, dânșii vor începe să încheie apoi contracte cu cetățenii și vor distribui pubelele în care deșeurile se vor colecta selectiv.” „Vor fi patru pubele la fiecare casă, tocmai pentru a colecta într-un mod eficient, civilizat și ieftin, pentru că, trebuie precizat, cu cât gradul de colectare selectivă e mai ridicat, cu atât prețul perceput populației va fi mai mic.”, a completat Remus Rof, președintele ADI Intercom Deșeuri.

marius burileanu brantner resita

Brantner își va începe efectiv activitatea de colectare undeva în primăvară. Până atunci sunt destule lucruri de pus la punct. „După campaniile de informare pe care le vom desfășura începând cu ianuarie 2024 trecem la faza semnării contractelor. Pe Reșița avem deja contracte încheiate, asta înseamnă că mai încheiem doar procesul de predare-primire pentru pubele. În primă fază vor fi pubelele pentru deșeuri menajere și biodegradabile, apoi vom repartiza și celelalte tipuri, pentru că scopul este de a colecta selectiv în procent cât mai mare. Colectarea deșeurilor reciclabile se va face de 3 ori pe săptămână, pentru carton și plastic, o dată la 3 săptămâni, pentru sticlă. Asta la sistemul pe comun. La case se va face o dată la două săptămâni. Sticla, o dată pe lună. Deșeurile menajere se vor ridica o dată pe săptămână în sistemul de colectare din poartă în poartă.”, a detaliat Marius Burileanu, directorul Brantner.

borduz daniel burileanu marius

O dovadă în plus a faptului că Reșița intră într-o altă eră în ceea ce privește gestionarea deșeurilor e faptul că toate mașinile compactoare sunt dotate cu câte trei camere de supraveghere video, ceea ce înseamnă că toată activitatea e monitorizată. Astfel se vede exact cine și cum scapă de deșeurile din propria gospodărie, dacă o face selectiv sau nu, urmând ca în funcție de asta să bage mai mult sau mai puțin mâna în buzunar.

brantner

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/