Brand local pentru comuna Forotic! Cu ce se laudă localitatea cărășeană?

Fiecare loc are povestea lui! Pe acest lucru mizează primarul comunei Forotic, cel care-și dorește să repună în valoare ceea ce alții au lăsat în paragină. Mai mult, Alexandru Sporea este convins că „povestea este cea care vinde, și nu produsul”, aspect care l-a determinat să scrie un proiect pentru dezvoltarea turismului local.

Îmi doresc să fac un brand local aici, în comună! Am lucrat în Timișoara, în domeniul vânzărilor, și am observat că povestea vinde, nu produsul. Noi avem aici multe fântâni cu cumpănă și avem și un castru roman în localitatea Surducu Mare. Aș vrea să reabilitez toate aceste fântâni, să fie placate cu granit, pentru că granitul este reprezentativ pentru comuna noastră, noi având carieră de granit aici. Să mai punem și niște bănci, să amenajăm frumos locul, să fie potrivit pentru recreere.”, a declarat primarul comunei Forotic.

Primul pas în vederea împlinirii obiectivului a fost acela de a se asocia cu alte trei localități. Una din Caraș-Severin și două din Serbia. Proiectul este încă la faza de redactare, însă, potrivit edilului, va fi gata până în luna septembrie, urmând a fi implementat anul viitor.

Pentru dezvoltarea turismului și a culturii, ne-am apucat să scriem un proiect în parteneriat cu Primăria Anina și două localități din Serbia. Se numește «Azi – Ieri – Mâine» și îl vom depune în luna septembrie. Dorim ca prin acest proiect să cumpărăm zece costume populare, reprezentative pentru zona noastră, și să reabilităm aceste fântâni cu cumpănă pe fonduri transfrontaliere. Cofinanțarea este zero, însă noi trebuie să plătim întâi, și, ulterior, ne vom primi și banii. Asta înseamnă că noi trebuie să plătim totul în 2022, atunci se va implementa și proiectul. Și pe lângă asta mi-aș mai dori o aplicație de turism și un site. Cele zece costume achiziționate vor fi folosite de către membrii ansamblului popular pe care intenționez să-l înființez în localitate și să participăm la diferite evenimente și festivaluri, cum este și cel desfășurat în județul Timiș – « Lada cu zestre».”, a concluzionat Sporea.