Bombă descoperită în curtea unei școli din Reșița

bombe neexplodate (1)

O bombă de genul celor descoperite pe șantierul tramvaiului a fost găsită în curtea unei școli din Reșița unde se efectuează lucrări.

Specialiștii pirotehnici din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au fost solicitați să intervină ieri pentru asanarea unei bombe aruncător calibru 120 mm. Aceasta a fost descoperită în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 din municipiul Reșița, în cadrul lucrărilor de reabilitare.

„În prezent, elevii nu desfășoară cursuri în corpul de clădire unde se execută aceste lucrări. Muniția a fost cercetată, identificată, ridicată transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ei ulterioare.”, explică reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Pompierii militari cărășeni reamintesc persoanelor care execută diferite activități și depistează muniții să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Sursă foto: Arhivă

tmc 640