Bolnavii de cancer nu vor mai sta la coadă pentru reţete!

explo 1000x200

Anul 2014 aduce o serie de modificări în sistemul sanitar. Din cauza deficitului de medici oncologi la nivelul judeţului Caraş-Severin, continuarea tratamentului pentru pacienţii cu cancer nu se va mai face doar de către medicul oncolog sau hematolog.

Medicii de familie cărăşeni desemnaţi de casele judeţene pot prescrie din acest an medicamente pentru Programul Naţional de Sănătate Oncologie. Asta, potrivit unui Ordin al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate publicat în Monitorul Oficial al României la finele anului trecut.

A fost luată această măsură pentru că avem doar un singur medic oncolg în Caraş-Severin, iar pacienţii noştri sunt împrăştiaţi în tot judeţul. Medicii de familie îşi cunosc mai bine fiecare pacientul şi astfel se evită deplasarea bolnavilor la cabinetul de oncologie”,  a declarat pentru Express de Banat, Tudoriţa Nicula, directorul CJAS Caraş-Severin.

Prin urmare, casa de sănătate din judeţ a nominalizat cei aproximativ 170 de medici de familie care pot prescrie medicamentele necesare, pe bază de scrisoare medicală, cu care se află în relaţie contractuală. „Am întocmit şi un referat pe care medicii de familie să îl semneze, le-am adăugat şi o anexă separată prin care să ne raporteze la finele lunii medicamentele prescrise. Aş vrea să subliniez că măsura este valabilă doar pentru pacientul de pe lista proprie”,  a adăugat reprezentanta CJAS.

La nivelul judeţului Caraş-Severin sunt cuprinşi aproximativ 700 de asiguraţi în Programul Naţional de Sănătate Oncologie.

FOTO: epresa.md

banner 970 x 250