Solicitarea consilierului social-democrat Florin Bogdea nu a trecut de votul colegilor din Consiliul Local Caransebeș. Aceasta făcea referire la abrogarea a două HCL-uri ce privesc modalitatea prin care Primăria Caransebeș poate oferi teren spre vânzare unor investitori și condițiile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească.
„Cer acest lucru pentru că am cerut o situație la Primărie, să mi se pună la dispoziție în baza acestui HCL situația firmelor care au beneficiat de acest HCL, suprafața de teren care a fost vândută pe acest HCL, câți dintre acei oameni de afaceri au făcut acele investiții, câți au plătit pentru teren și câți au dat terenul înapoi Primăriei. Nu mi s-a răspuns la această solicitare, dar eu spun că în ultimii ani sunt firme care au cumpărat teren foarte ieftin de la Primărie, exemplu SC Pangram care a cumpărat de la Primărie metrul pătrat de teren cu 7,2 lei, a achitat integral terenul, dar nu a făcut nicio investiție”, a menționat consilierul Florin Bogdea, care a continuat lista exemplelor.
Consilierul a mai adăugat că intenția grupului PSD este de a anula acea hotărâre, pentru că a adus numai deservicii, spunând consilierilor să nu voteze după cum li se cere, ci cum le dictează conștiința. Consilierii locali liberali au votat împotriva abrogării, astfel că cele două hotărâri sunt valabile în continuare (HCL 39 din 21.02.2002 și HCL 110 din 26.04.2006).
Primarul Felix Borcean le-a reamintit consilierilor PSD că în urmă cu un an de zile au primit lista cu situația investitorilor, însă aceștia au declarat că nu au primit nimic. „Ce este atât de greu să ne spuneți care este situația terenurilor, câte procese are Primăria cu cei care au cumpărat teren și ce s-a făcut cu aceste terenuri?!”, a replicat consilierul Gavrilă Ardelean.
Juristul Consiliului Local, Carla Mezaroși, a confirmat aleșilor locali prezenți în sala 1 Decembrie 1918 că știe situația măcar la o parte dintre firmele pe care consilierul Bogdea le-a menționat ca investitori.
„Într-adevăr, acei investitori au primit teren în zonele menționate de dumneavoastră, într-adevăr, nu au realizat investiția și, tot într-adevăr, vă spun că vă pun la dispoziție sentințele judecătorești. Acestea au fost acționate în instanță, s-a rezoluționat contractul, pe românește, acel contract a fost anulat de instanța de judecată potrivit clauzelor contractuale, în sensul că terenurile au revenit în patrimoniul municipiului Caransebeș, iar prețurile care au fost achitate de către investitori au rămas în bugetul instituției. Nu pot să vă spun că este vorba de toate societățile respective, dar o parte din ele, cu siguranță”, a specificat Carla Mezaroș, juristul Primăriei Caransebeș.
„Păi, dacă știți situația, de ce vă este greu să le puneți într-un tabel și să ni le prezentați și nouă?”, a întrebat consilierul Bogdea. Amuzat, primarul Felix Borcean i-a recunoscut consilierului că are cunoștință de solicitarea făcută: „Recunosc că cererea ta se află pe biroul meu!”.