Bocșeanca Laura Rus, la ceas aniversar. „Fotbalul e viața mea!

O localitate mică din județul Caraș-Severin dă mari campioni. Un exemplu elocvent este Laura Roxana Rus. Pornită din Bocșa natală cu speranțe, a demonstrat în timp că și fetele pot juca fotbal. Și o pot face chiar mai bine decât băieții. România, Spania, Cipru, Danemarca și Coreea de Sud sunt țările ce figurează în CV-ul talentatei fotbaliste.

Pentru Laura Rus, fotbalul este un mod de viață. Este dovada vie că așchia nu sare departe de trunchi și, deși a început cu handbalul, jucând aproape doi ani la divizionara A Universitatea Reșița, Laura s-a orientat către ceea ce numim sportul rege, fotbalul. Și aceasta pentru că și tatăl ei a jucat fotbal, cu mulți ani în urmă și după cum spune chiar Laura, „de mică mi-a plăcut fotbalul, mergeam în spatele blocului și jucam fotbal cu băieții, eram una de-a lor. Fotbalul e viața mea“.

Așa că de pe semicerc a trecut repede pe dreptunghiul verde, făcând o scurtă trecere prin fotbalul de sală, în turneul final al Cupei Liceelor de la București, unde de altfel a fost remarcată de reprezentanții primei sale echipe, Pandurii Târgu Jiu. Se întâmpla în 2004, când a început ascensiunea Laurei Rus în fotbalul feminin. La 17 ani, mezina familiei Rus pleaca din Bocșa pentru a-și urma visul. Și nu a regretat nici un moment alegerea făcută. Chiar dacă aceasta înseamnă să stea departe de părinți şi de prietenii din copilărie. Sunt sacrificii pe care Laura Rus le-a făcut, pentru că s-a dedicat fotbalului, ceea ce-i plăcea foarte mult, având însă susținerea totală a familiei.

După ce a câștigat Cupa României cu Pandurii Târgu Jiu, titlul național în Cipru și Cupa Ciprului cu Apollon Ladies Limassol, devenind golgetera Ligii Campionilor cu formația din Insula Afroditei, a jucat câteva luni la puternica formație daneză Fortuna Hjorring, iar din 2014 evoluează în campionatul de fotbal feminin din Coreea de Sud, la Suwon FMC WFC (două sezoane) și la Icheon Daekyo (în acest an).

Un rol important în cariera Laurei Rus l-a avut și primul ei dascăl de sport, de la școala din Bocșa, prof. Ioan Mureșan, care a remarcat rapid calitățile celei ce avea să devină în timp una dintre cele mai importante fotbaliste ale României.
„Am remarcat ușurința ei încă din perioada gimnaziului de a deprinde anumite structuri tehnico-tactice la un înalt nivel pentru vârsta ei. Are o abilitate și o ușurință de a practica la un înalt nivel orice sport. Era bună și la handbal, și la tenis de câmp, și la baschet, dar mai ales la fotbal. Ea juca cu băieții. Și am remarcat-o și am recomandat-o profesorului Negrea, la Reșița, unde exista o echipă de fotbal feminin”, ne-a spus prof. Ioan Mureșan.

Laura Rus a împlinit astăzi 29 de ani. Este departe de casă, în Coreea de Sud, dar cu gândul la prietenii dragi din țara natală, cărora le-a transmis un mesaj prin intermediul paginii sale de facebook:
„Dragii mei prieteni,
1 octombrie este o zi specială pentru mine, este ziua mea de naștere.
Vă mulțumesc tuturor pentru atașamentul vostru, mi-ați demonstrat de-a lungul timpului că îmi sunteți alături și mă susțineți, mai ales atunci când trec prin momente dificile.
Am depășit 2.000 de like-uri pe pagina și numărul este în creștere.
De aici, din Coreea de Sud, vă îmbrățișez cu drag și vă mulțumesc pentru susținerea voastră.
Cu drag,
A voastră Laura Lala Rus.”

Bocșeanca Laura Rus poate atinge două obiective importante chiar în această lună. Poate deveni campioană în Coreea de Sud și se poate califica la Campionatul European cu Naționala României, care dispută barajul cu Portugalia.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/