Bocșa se modernizează cu bani europeni! Cismăneanțu semnează pentru milioane de euro!

Într-un oraș cu multiple probleme și cu puțini bani, primarul Eugen Cismăneanțu a făcut din atragerea fondurilor europene o prioritate, iar socotelile au început să-i iasă!

Primarul Bocșei a semnat ieri cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim, proiectul pe mobilitate urbană cu o valoare de 5 milioane de euro prin care în oraș vor ajunge patru autobuze electrice, vor fi amenajați 8 km de pistă pentru biciclete și modernizate 24 de stații. Importanța acestui proiect a fost evidențiată în primul rând de directorul Maxim: „A fost dificil de implementat în orașele mai mici un astfel de proiect pentru că e greru de gestionat problema operatorilor de trasport. Bocșa, din fericire, a rezolvat această problemă. Cam de 10 ori cât bugetul orașului este acest proiect! Spun asta pntru a se înțelege importanța fondurilor europene. Atragerea acestor fonduri presupune complexitate și birocrație, dar banii europeni sunt o soluție pentru orașele mai mici. În mod categoric, în urma implementării acestui proiect va crește calitatea vieții locuitorilor”.

Primarul Cismăneanțu a întărit cele spuse de directorul ADR Vest și a dezvăluit că, în maximum două săptămâni, speră să semneze un alt proiect, de asemenea, cu o valoare de ordinul milioanelor de euro. „Din bugetul local nu ne-am fi permis să realizăm o asemenea investiție. S-a muncit foarte mult, e un proiect foarte important pentru orașul Bocșa. Sper să avem și o economie mai dinamică și atunci se va simți și mai bine cât este de util. Am atras 5 milioane de euro fonduri europene, asta e foarte important. Urmează o perioadă și mai grea, pentru că se găsesc foarte greu constructori în ziua de azi. E cel mai mare proiect pe fonduri europene semnat de noi, dar în două săptămâni sper să mai semnăm unul”, a spus Cismăneanțu.

În sala de ședințe a Primăriei Bocșa s-a aflat și Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, omul care îi este mereu alături primarului Cismăneanțu. „Este un moment important pentru comunitatea din Bocșa. Orașul va fi beneficiarul unui sistem de transport public urban ecologic, ceea ce înseamnă o creștere a calității vieții. Să nu uităm de asfaltarea a 53 de străzi! Îl felicit pe Eugen pentru că este un primar care tace și face. Asta înseamnă performanță în administrație!”, a declarat Popovici.

CITEȘTE ȘI:

Cismăneanțu cumpără pentru bocșeni autobuze electrice și piste de biciclete de 5 milioane de euro!