Poiana Golului ar putea deveni o zonă de agrement destinată copiilor și tinerilor dornici de aventură și de senzații tari la înălțime.
După ce în anii trecuți municipalitatea a amenajat treptele care duc până la stema UCMR, dând posibilitatea reșițenilor să ajungă mai ușor în Poiana Golului, reprezentanții administrației locale au planuri noi pentru această locație. Primăria Reșița și-a propus să animeze zona din vecinătatea stemei, și să amenajeze aici un parc de aventură pentru copii și nu numai, iar primii pași în această direcție au fost făcuți în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, când aleșii au aprobat studiul de fezabilitate pentru investiția „Zonă de agrement cu instalație de tip sanie de vară, tiroliene și turn de agrement pe amplasamentul din vecinătatea stemei – Dealul Golului”.
„Studiul de fezabilitate aprobat are în vedere realizarea a trei obiective. Unul este legat de un bob de vară, adică o sanie care merge pe o șină de circa 1,3 kilometri. Se tractează de jos, de la scările care merg în Dealul Golului, și după aceea se face un traseu în serpentine care coboară pe lângă stadion, prin zona Domanului și vine înspre zona de Finanțe. Al doilea obiectiv este un parc de aventură pe piloni, pe stâlpi de circa 24 de metri înălțime, legați între ei pe o rețea, și unde poți să-ți faci diverse obstacole în acel loc, iar cel de-al treilea obiectiv este o tiroliană care să lege zona de la stemă, undeva paralel cu funicularul, până în spatele Casei de Cultură. Va fi o tiroliană extrem de lungă, una dintre cele mai lungi din țară, și încercăm prin aceste trei obiective, legate evident de proiectul funicular, să dinamizăm puțin zona asta pentru tineri, pentru adolescenți, să o facem cât mai interesantă.”, a declarat primarul Ioan Popa.
Pentru realizarea investiției, municipalitatea mizează pe atragerea fondurilor europene, însă nu sunt excluse și alte variante de finanțare: „Din datele de studiu de fezabilitate se duce undeva cu toate trei elementele, cu casierie, cu absolut tot, o zonă containerizată, cu terase sus, undeva în jur de 2,5 milioane de euro, dar în cazul în care nu identificăm surse de finanțare pe fonduri europene, există posibilitatea unui leasing, care să fie plătit în câțiva ani.”, a concluzionat primarul Reșiței.