Bîstroe e al lor și fac ce vor cu el!

Zelenski este răsfățatul Europei. Dar nu numai al Europei, că pe planetă mai e și America. Chiar dacă țara lui nu e în UE și nici în NATO, lui i se fac toate toate poftele, numai să nu se supere. Are nevoie de tancuri? Simplu. Îl sună pe Joe Indianul, chiriașul de la Washington DC, ăsta vorbește cu nemții, nemții cu francezii și într-o săptămână are câte tancuri vrea. Bineînțeles, tancuri cu care să se apere de ruși, nu să atace. Ca să ne înțelegem. Așa și cu rachetele balistice. „Câte vrei?” întreabă Biden. „Câte ai pe stoc, bădie. Trimite-le pe toate, că ne decontăm la sfârșitul războiului.”, răspunde Volodimir. Și la bani tot la fel: fără număr, fără număr, ca la nunțile cu maneliști.

Nimeni nu crâcnește în front când dă ordine actorașul. Până și Macron ori Olaf Scholz iau poziție de drepți când se răstește la ei: „Attention! Attention!” sau „Achtung! „Achtung!” Dacă ăstora le tremură izmenele de frică și nu mai au somn nici noaptea, atunci ce să mai zic de Ciucă al nostru. Că între noi fie vorba, nea Nicu e ca apa sfințită din căldărușa Înalt Prea Sfințitului Teodosie. Sau ca unul dintre ăia care i-au atitudine vocală la trecerea ursului. O fi el general, nu zic nu, dar la câți generali are țara asta… Și dacă ar fi altfel, ce ar putea face? Că dacă pe Macron și Scholz nu-i bagă în seamă Volodimir, cum să se coboare la nivelul lu’ premierul nostru? Ar fi sub demnitatea lui. Demnitatea lui care înseamnă trei metri dragați pe canalul Bîstroe, pentru a adânci șenalul pentru navele de mare tonaj.

Ai noștri, în frunte cu nea Ciucă, s-au prins de poantă la spartul târgului, atunci când ucrainenii au raportat cu fală că au terminat de adâncit canalul pe toată lungimea lui, de vreo 13 kilometri. Acum e prea târziu. Vapoarele lor au început deja să circule pe el. Pe Zelenski îl doare-n cur că se duce dracului ecosistemul din Delta Dunării. Și nici faptul că a făcut-o de capul lui. Lui să-i meargă bine. Cât de proști și de incapabili putem fi (unii, nu toți) de nu ne-am prins ce făceau ucrainenii pe canal? Că și din satelit ori de pe Lună se putea vedea asta, numai de la București, nu.

Când o trebuit să facă scandal (ăia care ne conduc la București), au stat închiși în birouri, au jucat șeptic și popa-prostu. Acum se plâng de Zelenski, dar cine să-i asculte? UE, NATO, PE? Sau poate Consiliul Local din Murighiol? Să fim serioși! Doar nu s-o pune să aducă înapoi nisipul dragat de pe Bîstroe. Și încă o chestie: dacă vrea ceva, cneazul nu are nevoie să ceară permisiunea de la UE, NATO, FIFA, OMS. Cu atât mai puțin de la ăia care răspund de pelicanii lu’ nea Pătru Daea ori de bancurile de guvizi și știuci. Că Bîstroe e al lor și fac ce vor cu el!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/