Bilanțul spitalului din Moldova Nouă: medici în plus și datorii zero

De la an la an, situația unității spitalicești de la malul Dunării arată tot mai bine. După ce a reușit să încheie cu brio și anul 2019 din punct de vedere financiar, spitalul din Moldova Nouă se bucură inclusiv de întărirea armatei de medici, gata să-i ajute pe cei aflați în impas.

Faptul că din punct de vedere financiar spitalul nu a înregistrat arierate denotă un management corect, nicidecum rabatul de la medicamente, de la materialele sanitare sau de la hrana pacienților. Totodată, prezența mai multor medici în orașul de la Dunăre se datorează faptului că specialiștii au dat curs concursurilor organizate pentru ocuparea posturilor vacante, implicarea și devotamentul acestora jucând un rol extrem de important, întrucât spitalul din Moldova Nouă deservește întregii zone a Clisurii Dunării.

„În 2019 spitalul a asigurat servicii medicale pentru 4.441 de pacienți internați, alți 6.243 de pacienți au beneficiat de consultații în Ambulatoriu, în timp ce un număr de 8.989 de pacienți s-au prezentat la Camera de Gardă. De asemenea au fost angajați șapte medici și, prin Ambulatoriul spitalului, sunt oferite servicii medicale de specialitate noi, în următoarele cabinete: chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, ortopedie-traumatologie. Totodată, prin colaborări cu medici specialiști, în ambulatoriu se mai adaugă consultații în următoarele ramuri: diabet zaharat, nutriție și boli metabolice; neurologie.”, a explicat Claudia Andraș, purtător de cuvânt al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, pentru expressdebanat.ro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Referitor la planurile pentru anul în curs, Claudia Andraș a mai ținut să prezinte: „Pentru anul 2020, conducerea spitalului consideră o prioritate instalarea unui sistem de distribuție a oxigenului medical la patul bolnavului și a unui sistem de apelare a asistentelor (buton de panică), betonarea curții și achiziționarea de instrumentar specific pentru compartimentul ortopedie-traumatologie”.

 

banner 970 x 250