Bilanț medical: aparatură nouă de 30 de milioane de lei la Spitalul Județean Timișoara

aparatura spitalul judetean din Timisoara
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Managementul Spitalului Județean Timișoara a făcut bilanțul. Unitatea sanitară a primit aparatură nouă, în valoare de peste 30 milioane lei, în ultimele 10 luni.

„În timpul celor zece luni de mandat,  martie – decembrie 2022,   managerul spitalului, dr. Sorin Barac, a reușit să achiziționeze echipamente medicale pentru spital, investind sumele repartizate de Ministerul Sănătății în proporție de peste 90%”, aflăm de la spital.

Activitatea medicală a spitalului a fost încetinită în perioada pandemiei Covid 19, dar obiectivele principale manageriale au vizat reluarea activității și identificarea problemelor medicilor astfel că cea mai mare sumă, 16,2 milioane de lei, a fost alocată secțiilor chirurgicale, respectiv blocurilor operatorii, pentru sisteme de transfer pacienți, mese de operații, instrumentar pentru Chirugia generală și pentru Ortopedie, lămpi scialitice,  aparate de radiologie mobilă în secțiile de Ortopedie, Chirurgie vasculară și Urologie. Două aparate  de acest fel au braț robotizat.

În secția  Anestezie Terapie Intensivă  au fost investiți  5,8 milioane de lei  pentru  aparat de anestezie cu monitor inclus RMN compatibil, monitoare de transport și aparatură specifică pentru pacienții aflați în stare critică, iar Laboratorul clinic al spitalului a primit investiții  în valoare de 9 milioane de lei, pentru o linie nouă automată necesară investigațiilor și pentru reconfigurarea tehnică a aparaturii existente.

Stiri Timisoara publicitate ziar expresb 1000x100

Serviciul de call-center realizat pentru pacienții care accesează serviciile medicale în Ambulatoriul spitalului, inclusiv posibilitatea  programării la consultații și de pe smartphone, a fost primul pas spre investiția pentru digitalizarea blocurilor operatorii din clădirea principală a spitalului, Casa Austria, Ortopedie și ATI.

Anul 2022 este anul în care activitatea medicală din spital s-a repliat după anii pandemici, corpul  medical a preluat patologia  specifică unui spital cu toate specialitățile incluse  iar pacienții din Timiș și din județele limitrofe au accesat și serviciile medicale din Ambulatoriu, în condițiile în care tot mai mulți medici au extins aici programul de consultații.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/