Bazinul municipal și sala de gimnastică din Timișoara, în paragină. Primăria vrea să modernizeze Complexul Sportiv „Bega”

csbega

Primăria Timișoara intenționează să refacă în totalitate Complexul Sportiv „Bega”, având în vedere faptul că se află într-o stare avansată de degradare. „Este singurul bazin municipal și singura sală de gimnastică de unde au plecat campioni naționali, internaționali și olimpici”, spune viceprimarul Cosmin Tabără. Deocamdată, proiectul se află în faza de documentații.

Printre planurile Primăriei Timișoara se numără și modernizarea Complexului Sportiv „Bega”, în care se află un bazin de înot, precum și o sală de gimnastică. Deocamdată, proiectul avansează destul de greu, astfel că se află în faza de documentații.

La începutul acestui an, am solicitat să includem în buget “ET+DALI” pentru Complexul Sportiv “Bega”. Este singurul bazin municipal și singura sală de gimnastică de unde au plecat campioni naționali, internaționali și olimpici. În condițiile în care se prezintă acest complex nu putem vorbi decât despre amăgirea performanței de pe o zi pe alta și nu de îmbunătățirea ei. În prezent, clădirea Complexului Sportiv Bega se află într-o stare de degradare cu probleme serioase la instalațiile interioare și exterioare, cu pierderi de căldură din cauza sistemului de închidere învechit, la care se adaugă și lipsa fluxurilor funcționale necesarei bunei desfășurări a activităților sportive de înot și gimnastică. Am semnat caietul de sarcini privind achiziționarea serviciilor pentru a expertiza aceste clădiri, pentru a întocmi documentațiile pentru un viitor complex sportiv modern și util”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Tabără susține că este nevoie de refacerea în totalitate a Complexului Sportiv „Bega” și de extinderea lui pe verticală.

Sunt “ucigătoare” aceste proceduri, dar fără ele nu putem înainta. Am prevăzut în buget suma, acum e gata și caietul de sarcini. Îl scoatem la licitație și în scurtă vreme sper să parcurgem acești pași necesari. Sportul reprezintă o investiție în viitor, o investiție în sănătate, o investiție în performanță, din acest motiv Timișoara trebuie să redevină o pârghie în dezvoltarea și progresul acestuia în condițiile și cerințele normelor moderne care se impun. Sportul trebuie să fie parte integrantă din stilul de viață al fiecăruia dintre noi”, a adăugat viceprimarul PNL al Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro