Complexul Municipal de Sport și Sănătate „Ioan Schuster” din Reșița consumă an de an sume importante din bugetul local, mare parte din cheltuieli mergând pe utilități.
Scumpirea energiei electrice și a gazelor naturale este resimțită nu doar de consumatorii casnici, ci și de autoritățile locale care au în administrare baze sportive de pe urma cărora nu scot niciun profit, ba din contră, bagă bani grei pentru a le menține deschise. Un astfel de exemplu este și Primăria Reșița, care numai cu bazinul olimpic din Govândari cheltuie anual sume considerabile.
Recent, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Ioan Popa a vorbit despre facturile pe care municipalitatea le plătește la bazinul de înot pentru apă, gaze naturale și electricitate. „Cheltuielile materiale totale la bazinul de înot se cifrează la 1,7 milioane de lei pe an, adică în jur de 350.000 de euro. Reșițenii trebuie să știe că sunt facilități pe care o municipalitate le pune la dispoziția lor, persoane vârstnice, persoane adulte, copii, pentru a face sport, pentru a-și menține sănătatea, cu costuri care sunt suportate din veniturile obținute de la ei. Adică niciodată un bazin de înot nu va reuși să se autosusțină prin abonamentul lunar pe care îl plătește unul sau altul la bazin. Deci, 350.000 de euro, în condițiile în care numai utilitățile sunt 1,3 milioane de lei, deci 80% din cheltuielile anuale sunt doar din gaz, apă și curent.”, a spus edilul Reșiței.
În ciuda costurilor mari, Popa a explicat că obiectivul este necesar pentru oraș și locuitorii săi, căutându-se însă soluții pentru diminuarea cheltuielilor: „Analizăm acum un proiect de trecere a energiei pe pompă de căldură, să facem vreo câteva zeci de foraje și să lucrăm pe pompă de căldură, tocmai pentru a mai reduce din aceste costuri”.