Băuțarul va avea echipă de fotbal din acest an!

primaria bautar

Este promisiunea primarului Romeo Răduță pentru toți iubitorii „sportului rege”, cel care a făcut, încă de anul trecut, demersuri în această direcție. Continuând pe aceeași linie, administrația locală din Băuțar are în vedere și construirea unei săli de sport în centrul de comună.

„Vrem să amenajăm un teren de fotbal și să înființăm anul acesta și o echipă. «Marmura – Bucova» s-a numit în trecut echipa de fotbal, are tradiție, dar în ultimul timp nu s-a mai ocupant nimeni și s-a desființat. Noi am achiziționat terenul, s-au și efectuat lucrări de defrișare și curățare a acestuia și sperăm ca în acest an să avem și echipă de fotbal.”, ne-a spus primarul comunei Băuțar, Romeo Răduță.

Edilul a mai explicat că, într-o primă fază, cheltuielile legate de amenajarea suprafeței de joc vor fi suportate din bugetul local, însă va încerca să obțină finanțare din surse externe pentru un teren nou de fotbal și o sală de sport.

„Noi vom suporta toate cheltuielile legate de amenajarea acestei baze sportive, dar vrem să solicităm finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru un teren nou și pentru o sală de sport la școala din Băuțar. Am rezolvat și cu suprafața pentru sala de sport, suntem intabulați, am reușit să intabulăm tot domeniul public, pentru că nu aveam nimic intabulat, iar în perioada următoare ne vom ocupa de documentația necesară pentru solicitarea celor două finanțări.”, a mai precizat primarul din Băuțar.