Bătut la școală! Conflict violent între câțiva elevi ai Liceului „Aurel Vlaicu” din Lugoj

bataie la scoala

Un incident regretabil a avut loc săptămâna aceasta la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj. Este vorba despre o altercație între mai mulți elevi, după ce aceștia ar fi avut un conflict pe rețelele de socializare. Se pare că liceenii, elevi în clasele a IX-a și a X-a, ar fi continuat disputa la școală, au devenit violenți fizic și verbal, creând astfel agitație în întreaga unitate de învățământ.

Totul s-a petrecut miercuri, 5 ianuarie, în a treia zi de școală din acest an. „A fost o îmbrânceală, niște înjurături, s-au certat din cauza unor conturi pe rețelele sociale. Sunt copii de 15 ani, vă dați seama, dacă le facem popularizare în presă, mâine-poimâine ce mai fac? Așa devin eroi și data viitoare o să spună «hai să facem și mai tare, s-o facem lată». Dacă continuăm așa în presă să scriem articole despre toate îmbrâncelile și toate înjurăturile care au loc între doi copii de 15 ani… unde se ajunge? Și acum avem un echipaj de poliție de la Timișoara aici, poliția de proximitate, Jandarmeria, toate departamentele au venit, elevii au fost consiliați și de diriginți, de consilierul școlar, au venit și părinții. Se mai întâmplă astfel de conflicte. Acum a fost o copilărie din asta, pornită de la conturile de Instagram. Și noi vrem să stopăm treaba asta. Vă dați seama că nu îi învățăm să facă așa ceva. Noi am avut diverse proiecte exact pe tema asta, anti-bullying, avem echipă și procedură anti-bullying, avem comisie anti-violență. Facem tot posibilul să stopăm asemenea lucruri, dar, cu tot efortul nostru, se mai întâmplă”, spune prof. Silvia Gheleșian, directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

Elevii care au generat conflictul și au manifestat comportament violent au fost amendați de către Jandarmerie, iar la nivelul unității de învățământ urmează să se stabilească în ce mod vor fi sancționați aceștia.